• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz’un üçüncü yılında üzerinde 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin görseliyle tasarlanan 3 bin adet Müzekart’ın tanıtımını İstanbul Topkapı Sarayı’nda yaptı.

Müzekart’ın, milletin cesaretinin kutlu sembolünü taşımakla, milli hafızamızı canlı tutacak bir anlam ve değer kazandığını vurgulayan Bakan Ersoy, sinesindeki iman ve milli faziletleriyle darbe girişimini püskürtüp, arkasındakileri tarihe gömen, ikinci bir ülke ve millet olmadığını dile getirdi. 15 Temmuz’un bu farkı unutanlara, kibrinden göremeyenlere milletin ödettiği bedel olduğunu hatırlatan Bakan Ersoy, bu destanı yazanları selamlayarak, şehitleri saygıyla andı.

MÜZEKART ÜCRETLERİ SABİTLENDİ  

Bakan Ersoy, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Müzekart'ın ücretini sabitleyerek, yerli ziyaretçiyi fiyat artışlarından koruyacakları söyledi.

Müze ve ören yerlerinin, turizm gelirlerine, dolayısıyla ülke ekonomisine, hak ettiği katkıyı sunması için yapısal bir dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Ersoy şunları söyledi: “Maalesef müze fiyatlarımız Avrupa ortalamasının çok altında. Fakat biz müze gelirlerimizi, giriş ücretlerimizi revize edip Avrupa fiyatlarına yaklaştırmalıyız. Bunu yaparken de yerli ziyaretçiyi koruyacak bir sistem geliştirmemiz gerekiyordu. Bunu da en güzel şekilde Müzekart'la uygulamayı başardık. Son bir yıldır ve bundan sonra devam eden yıllarda da Müzekart'nın ücretini sabitleyerek yerli ziyaretçiyi fiyat artışlarından korumuş olduk. Türkiye'nin kültür ve turizm anlamında sahip olduğu imkân ve zenginliklerden en yüksek faydanın sağlaması ve aynı zamanda bu zenginliğin tek gerçek sahibi olan milletimizin, hak ve çıkarlarını korumak yine bizlerin görevidir. Müzekart bu bilinçle hayata geçmiş bir uygulamadır. Vatandaşlarımızı Müzekart kullanmaya ve kendilerine sunulan bu ayrıcalıktan faydalanmaya davet ediyorum.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Müzekart'ın Büyükşehir Belediyelerine bağlı müzeler ve milli saraylarda da geçerli olması için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.