• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
IBM’den tablete dönüşebilen akıllı saat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

LetsGoDigital‘ın haberine göre IBM, bileğe takılan bir telefon veya tablete dönüşebilen akıllı saat patenti aldı.

 Bu konsept bugün için hayal olsa da görüntü teknolojisindeki gelişmeler sayesinde gerçeğe dönüşebilir. IBM’in aldığı patentte, çerçevesiz ve uzun, ekranı günümüzde kullanılan cihazların ekranından daha büyük bir akıllı saat görüyoruz.

 Ekranın üst kısmında hava durumu detayları ve dört adet uygulamaya ait simge yer alıyor. Ekran genişleyip dört panel boyutunda açıldığında bu kez dokuz adet uygulama simgesi, internet arama çubuğu, saat ve hava durumunu daha geniş şekilde gördüğümüz bir alan görüyoruz.

 Ekran biraz daha genişleyip toplamda sekiz panel boyutunda açıldığında bu kez on altı adet uygulama simgesi, başlıca haberler, arama çubuğu, saat ve hava durumu bilgisi görülüyor.

Dışarı doğru açılan ekran teknolojisinin hazır olmamasını bile bir kenara bırakacak olursak, yakın zamanda böyle bir IBM cihazı görmemiz pek mümkün olmuyor.

Samsung ve Huawei gibi büyük şirketler, açılıp tablet haline gelen telefonlar sunmaya başladı bile. Ancak bu telefonların fiyatı şu anda çok yüksek ve tartışmaya açık tasarımlara sahipler.

 Nubia gibi nispeten küçük rakipler de alışılmışın dışında büyük ekranlı ve akıllı telefon özelliklerine sahip akıllı saatler geliştiriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir