• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Kerkük Türkmenlerinin sınır dışı edilecek olmalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'tan Adıyaman'a göç eden bazı Türkmen ailelerin erkeklerinin ve çocuklarının gözaltına alınmasını hukuksuzluk olarak değerlendiren MAZLUMDER Genel Merkezi, gözaltına alınan Iraklıların serbest bırakılması gerektiğini ve kardeşlik hukukunun gereğinin yapılmasını istedi.

Şüpheli ihbar mektuplarıyla gözaltına alınan Iraklı Türkmenlerin sınır dışı edilecek olması durumunda idam edilme tehlikelerinin olduğu belirtilen açıklamada, "Bunlardan Adıyaman’da gözaltına alınıp Gaziantep Oğuzeli Geri Gönderme Merkezinde tutulan Mokhtar Rashid Al-Hamadani ve Ahmed Envar Ali Hamdani için Anayasa Mahkemesinin verdiği 'ülkesine sınır dışı edilme işleminin durdurulması' yönündeki tedbir kararı, 13 Temmuz 2019 tarihinde sona ermektedir.  Bu şahıslar hakkında yeniden durdurma kararı verilmezse, kötü muamele ve idam cezası bulunan Irak’a iade edileceklerdir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suç işlediği iddia edilen kişilerin adil yargılanmayacağı, işkence, kötü muamele ve idam riski bulunan ülkelere gönderilmesi geri gönderme yasağı çerçevesinde açıkça hukuka aykırıdır. MAZLUMDER olarak kaynağı bilinmeyen ve şüpheli ihbar mektupları ile suçlanan Kerküklü Türkmenlerin yaşam hakkının korunmasını, suç işlemiş olanlar varsa, bunların Türkiye’de yargılanmasını talep ediyoruz. Suriyelilere ensar olan halkımızdan, Kerkük Türkmenlerine de ensar olmasını bekliyoruz." (Cemil Özdaş - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir