• DOLAR 32.342
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2238.7
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi ve İŞKUR'un birlikte düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılan 180 kursiyer daha düzenlenen törenle sertifikalarını almanın sevincini yaşadı.

193 gençlik merkezi ve sosyal tesiste 7’den 70’e herkese eğitim imkânı sunan Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği meslek edindirme kursları içerisinde bulunan bilgisayar, çeyiz ürünleri hazırlama, numune kumaş dokuma ve çeşitli ele beceri eğitimi alarak mezun olan 180 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bugüne kadar 512 bin kişiye kurs verdiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, vatandaşın belediyelerden beklentilerinin yükseldiğini belirterek “Belediyecilik beşikten mezara kadar devam eden uzun soluklu bir faaliyettir. Eskiden belediyelerden beklentiler azdı. ‘Çöp, çukur ve çamur olmasın yeter.’ diyorlardı. Ama şimdi beklentiler ve yapılan işler çoğaldı. Şimdi okul yapımından, öğrencileri Çanakkale'ye, hanımefendileri Şanlıurfa ve Malatya’ya ziyaret olanaklarına kadar bir çok hizmetler veriyoruz.” dedi.

Şimdiye kadar 512 bin kişiye kurs verdiklerini söyleyen Tahmazoğlu, “Neredeyse Şahinbey ilçesinde yaşayan her iki kişiden bir tanesi bu kurslara katılmış. Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İŞKUR ile yaptığımız bu kurslarımızdan kursiyerlerimiz günlük 30 TL ücret de aldılar. Böylece kursiyerlerimiz iş öğrenirken para kazanmış oluyorlar. Bu kurslarda emeği geçen değerli hocalarımıza Halk Eğitim Merkezlerine ve İŞKUR’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan da yoğun bir çalışma temposu ile vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, Şahinbey Belediyesi ile birlikte açtıkları kurs sayısının bin 300’e ulaştığını ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız