• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Yeni bir Çözüm Sürecinin Temelleri mi Atılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Faruk Kuzu- Haber Yorum

Son günlerde Nagehan Alçı ve İlhami Işık gibi gazetecilerin yaptıkları yorumlardan sonra ''Yeni çözüm süreci'' ile ilgili sorular sorulmaya başlandı. Bununla ilgili beklentiyi artıran önemli bir haber de ABD’de yapılan bir panelden geldi.

Habere göre; ''Kerim Yıldız’ın organize ettiği toplantıya Taner Yıldız ve Efkan Ala ile birlikte katılan Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı ve AKP Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, ABD’de düzenlenen bir panelde çözüm sürecinin sabotaja uğradığını belirtti.

AK Parti'nin Kürt sorununu barışçıl yollarla çözümü için büyük çaba harcadığının altını çizen Eker ancak bu çabaların birçok sabotajla engellenmeye çalışıldığına vurgu yaptı. Eker, "Bu sabotajların büyük çoğunluğu FETÖ kaynaklıydı. Bu çerçevede FETÖ'nün PKK ve diğer terör örgütleriyle farklı noktalarda iş birliği yaptığını da vurgulamak lazım." diye konuştu."

Prensip olarak yeni ve iyi ders çıkarılmış çalışılmış bir çözüm sürecinin elzem olduğunu kabul ediyorum. Ancak olacaksa bu yeni süreçte “Kürt Meselesi ile Pkk Sorununun” birbrine karıştırılmaması elzemdir. Bunun için de Pkk Sorununun kendi muhataplarıyla yani Pkk’nın ilgili kadrolarıyla konuşulması gerekir. Aynı şekilde Kürt Meselesinde de Kürd halkının ilgi itibar gösterdiği STK’lar, kanaat önderleri ve partilerden oluşan geniş kapsamlı bir heyetin muhatap olarak kabul edilmelidir.

Bu şekilde sorun ve meseleler masaya yatırılabilir çözüm üretilebilir.

Aksi halde “Devamlı aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekleyen” insanların durumuna düşülmüş olunur!

Bu haberler de ilginizi çekebilir