• DOLAR 32.339
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.72
  • ...

Batman’ın Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Erzen antik kenti ve birçok hastalığı şifa olduğu düşünülen balıklı göl turizme kazandırılıyor. 

Balıklı gölde incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin; Valiliğin katkılarıyla Kozluk Kaymakamlığı, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi,  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Dilmeçoğulları Beyliğinin başkenti olarak bilinen Erzen kenti harabeleri ve balıklı gölde kurtarma kazıları yapılacağını ve akabinde bölgenin turizme kazandırılacağını ifade etti.

Göl çevresinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, yürütülecek çalışmalar ile ilgili yetkililerle görüş alışverişinde bulunarak, çalışmaların en kısa zamanda başlatılmasını istedi. 

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Şahin, Erzen antik kentinin Roma dönemine kadar uzanan eski bir tarihi olduğunu ifade etti.

Şahin, "Erzen antik kenti, Ortaçağ'da önemli bir yerleşim yeri ve burada Dilmeçoğulları Beyliği ve Eyyubiler uzun yıllar hüküm sürmüşler. O dönemden kalan tek hatıra, bu balıklı göldür. Balıklı göl, Roma döneminden itibaren kaplıca, kür merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmış. Günümüzde de vatandaşlarımız burayı bir şifa merkezi olarak kullanıyor. Ancak burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Biz gerekli girişimleri yaptık, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir kurtarma kazısı, restorasyon ve rekreasyon alanı üretmek için çalışmalara başladık. Şu anda sadece bir araştırma çalışması yapacağız. Süreç içerisinde projenin durumu netleşecek. Aynı zamanda burayı vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde istifada edebileceği bir alan haline getireceğiz." diye konuştu.  

İncelemeler sırasında Vali Şahin’e; Kozluk Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri,  İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili, Batman ve Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyeleri eşlik etti.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)