• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
"Ekini ve nesli tahrip edenler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Sabaz / Haber-Yorum

 Siyonist terör çetesinin sivil görünümlü elemanları, işgal altındaki Batı Yaka’nın Nablus kentinde Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını ateşe verdi. Bu son bir ay içerisinde ikinci kundaklama olayı oluyor. Siyonist rejim her zamanki gibi bu tip saldırılarla ilgili hiçbir engellemede bulunmuyor.

Bu arada uluslararası kurumların, “Yeşil hareket”lerin bu konuda hiçbir açıklama yapmıyor olması Siyonist çeteye yaptığı her türlü hukuk ve insanlık dışı davranışı için dokunulmazlık verildiğini ortaya koyuyor.

Zeytinin hem tarihi hem de ekonomik açıdan Filistin için büyük önemi var. Siyonist çete hem insanlığın hafızasını yok etmek hem de Filistin’e ekonomik olarak darbe vurmak için zeytine ve dolayısıyla da barışa savaş açmış durumda.

Siyonist çetenin 1967’den bu yana söktüğü ya da yaktığı zeytinlikleri göz önünde bulundurursak nasıl bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarız. O dönemden şimdiye 2,5 milyon zeytin ağacının söküldüğü ya da kundaklama ile yakıldığı tespit edilmiş durumda. Zeytinliklerin dışında yüz binlerce meyve ağacının da bu saldırılardan zarar gördüğü biliniyor.

Coğrafyamızda kimi “kirli mahfillerin sözcüleri”ne göre Siyonist terör çetesi “Ortadoğu’nun en demokratik devleti”dir. Tüm işgal, katliam ve vahşetlerini bir tarafa bıraksak da, kadın ve çocukların sokak ortasında yargısız bir şekilde infaza tabi tutulduğunu unutsak da, işkencenin dünyada resmi olarak uygulandığı tek yer olduğunu kaale almasak da…

2,5 milyon zeytin ağacını ortadan kaldıran bir zihniyet demokrat da olsa insani değildir.

Lafa geldiğinde gerek Siyonist katiller gerekse de diasporadakiler “Yahudi soykırımı” üzerinde öyle bir tablo çizerler ki, birçok insan buna kanar. Filmler çekerler, müzeler oluştururlar ve “Biz bunu bir daha soykırım acıları yaşanmasın diye yapıyoruz” derler; ama kendileri 70 yıldır soykırım yapar.

Evet, Siyonist çete hem insana, hem tarihe hem de çevreye yönelik soykırım yapıyor son yetmiş yıldır.

Rabbimiz ne güzel tarif etmiş:

 “O, iş başına geçti mi, yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli tahrip etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu sevmez.” (bakara/205)

Bu haberler de ilginizi çekebilir