• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Yaz Kur'an kursları eğitimi tüm güzelliğiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığının “Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” sloganı ile başlayan ve devam eden yaz Kur’an kursları, Batman’ın tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur’an kurslarına akın eder öğrenciler, Kur’an-ı Kerim ile temel dini bilgilerin yanında değişik aktivitelerde de bulunuyorlar.

Batman merkez Bağlar Mahallesi’nde bulunan Selimiye Camiinde öğrenciler sadece yaz aylarında değil yılın tüm vakitlerinde camide Kur’an-ı Kerim okuyor, caminin kütüphanesinden faydalanarak bol bol kitap okuyup çeşitli aktiviteler yapıyorlar.

Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra isteyen çocuklar kütüphaneye geçip kitap okuyor isteyenler de cami bahçesinde arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Cami bahçesinde yapılan fıskiyeli süs havuzuna görevliler gözetiminde isteyen çocuklar serinleyebiliyor.

“Camide okuyoruz, öğreniyoruz ve eğleniyoruz”

Camide çok faydalı şeyler öğrenmekle beraber çok eğlendiklerini aktaran çocuklardan Nimetullah Topaloğlu, “Camiye gelerek, Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrendim. Gerçekten çok güzel bir duygu. Burada kitap okuyoruz ve bazen arkadaşlarımızla oyun oynuyoruz. Bazen havuza da giriyoruz. Birbirinden güzel etkinliklerimiz var. Camide okuyoruz, öğreniyoruz ve eğleniyoruz. Buraya gelenler çok mutlu oluyor. Camiye gelemeyenlere de tavsiyem camiye gelmeleri.” dedi.

“Çocukların camilere gitmelerini isteriz”

Tüm çocukların camilere gidip ders almalarını istediklerini söyleyen çocuklardan Musap Akyüz, “Burada Kur’an dersi alıyoruz. Kur’an ve tecvit dersleriyle beraber oyun etkinliklerimiz de oluyor. Bazen gezi etkinliklerimiz oluyor. Cami avlusunda havuz var, bazı günler izin verildiğinde isteyenler havuza giriyorlar. Camiye gelmeyen çocuklara da burayı tavsiye ediyoruz. Tüm çocukların camilere gitmelerini isteriz.” ifadelerini kullandı.   

“Camiye gelenleri dünya hayatı ve ahireti daha güzel olur”

Kur’an-ı Kerimi öğrenmek için camilerin çok güzel yerler olduğunu söyleyen çocuklardan Muhammed Sabri Can Sansarkan, “Burası çok güzel bir yer, Kur’an öğreniyoruz. Güzel etkinliklerimiz oluyor. Havuza giriyor ve bazen pikniğe gidiyoruz. Arkadaşlarımızla ortamımız çok güzel. Tüm çocuklara camiye gelmelerini tavsiye ediyorum. Camiye gelenlerin dünya hayatı ve ahireti daha güzel olur.” şeklinde konuştu.

“Herkesi camiye davet ediyoruz, gelen pişman olmaz”

Kur’an talebelerinden Yusuf Topkan, “Burada Kur’a-ı Kerim okuyoruz. Güzel ve çok değişik etkinliklerimiz oluyor. Burada Kur’an-ı Kerimin yanı sıra kitap da okuyoruz. İzin alarak havuza gidiyoruz. Camiye gelen hiç pişman olmaz. Çok güzel bir arkadaş ortamımız var. Bahçemiz çok güzel içinde havuz var. Herkesi camiye davet ediyoruz, gelen pişman olmaz.” şeklinde aktardı.

“Camimizin onarılması için uzun zaman çalışmalar yaptık”

Camide yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Batman Selimiye Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, “Camimiz eskiydi yenilenmeye ihtiyacı vardı ve yeniledik. Camimizin onarılması için uzun zaman çalışmalar yaptık. Camiyi bitirdikten sonra cami avlusunda oyun park yapmaya karar verdik. Derneğimizin çabaları ve hayırseverlerin bağışlarıyla camimiz ve cami avlumuz mükemmel oldu. Avluda havuz ve kamelyalar var. Bu vesileyle çocuklar da camiyi ve ortamı seviyorlar.” dedi.

“Camimizin fonksiyonu gelişmesi için projeler yaptık”

Diyanet İşleri Başkanlığı camilerin fonksiyonlarını geliştirmek için projeler yaptığını hatırlatan Güngör, “Bütün camilerin fonksiyonlarının gelişmesi için projeler yapılıyor. Biz de camimizin tadilatını bitirdikten sonra kütüphane, medrese, taziye evi ve cami avlusunu parka çevirdik. Ufak tefek çalışmalardan sonra projemizi inşallah kısa sürede bitireceğiz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir