• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Çermik`te Kerb-u Bela Tiyatrosuna Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çermik`te faaliyet yürüten Köprü-Der tarafından aşure günü ve Hz Hüseyin`in şehadet yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından "Kerb-u Bela" tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte salon hınca hınç doldu.

18.30`da Yıldız Düğün Salonu`nda düzenlenen etkinlik Mehmet Koçer Hoca`nın okuduğu Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Akabinde Çermik Köprü-Der başkanı Recep Yüksel Hoca giriş konuşması yaptı. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Recep Hoca; "Derneğimiz; Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mağdur ve mahrum bırakılmış olan halkımızın toplumsal bir silkinişle yeniden kalkınması ve inşası yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi. Kerbela Hadisesine de değinen Recep Hoca; "Kerbela`da Hz Hüseyin`i şehit eden Yezid ve zihniyeti, bugün de İslam Beldelerini Kerbela`ya çevirmiş durumdadır" dedi.

Recep Yüksel Hoca`nın konuşmasından sonra Ergani İlahi grubu tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin`le ilgili ilahiler okundu.

İlahilerden sonra Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından Kerb-u Bela Tiyatrosu sahnelendi. Büyük bir dikkatle izlenen tiyatro gösteriminde kimi vatandaşların gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Tiyatro gösterimi sırasında sık sık tekbirler getirildi. Etkinlik, Çermik Köprü-Der Sekreteri İdris Kaçmaz Hoca`nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
(Mehmet Akarsu, Veysi Buran - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir