• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
​Atılan sigara izmaritleri yangınlara neden oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’in merkeze bağlı Aktaş köyünde yaz mevsiminin gelişi ile birlikte köylülere ait buğday ve fıstık bahçelerinde sık sık yangın çıkmaya başladı. Yangınların çıkış sebebi ise köyün karayolunun üzerinde olması ve karayolundan geçen araç sürücülerinin attığı sigara izmaritleri veya köyün yakınında bulunan mesire alanına gelen piknikçilerin neden olabileceği tahmin ediliyor.

Yangın, 16.00 sıralarında Aktaş köyü karayolu üzerinde bulunan fıstık bahçelerinin hemen yanındaki alanda çıktı. İddiaya göre, yoldan geçen araçlardan atılan sigara izmaritleri yangına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye Siirt Belediyesi ve Orman Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle fıstık bahçelerine sıçramadan söndürüldü.

"Köyün başı yangınlarla sürekli dertte"

Aktaş köyünün karayolu üzerinde bulunması nedeniyle sık sık yangın çıktığını belirten köyün Muhtarı Mehmet Can Kezer, "Yangın, Başur köprüsünün bulunduğu alanda başlamış ve köye kadar ilerlemiş yangının karayolundan geçen araç sürücülerinin attığı sigara izmariti nedeniyle mi yoksa piknikçilerin yaktığı ateşten dolayı mı çıkmış bilemiyoruz. Köyün başı yangınlarla sürekli dertte ve ben sık sık itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekiplerini meşgul etmek istemiyorum ama başka çarem kalmıyor. Buradan araç sürücülerine de seslenmek ve ricada bulunmak istiyorum. Şu anda sıcaklık 45 dereceye ulaşmış durumda lütfen kimse sigara izmaritini atmasın." diye konuştu.

“Araç sürücülerinden ricamız sigara izmaritini araziye atmasınlar”

Aktaş köyünün yaklaşık 3’te birine ait arazinin yandığını ve yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından yangının fıstık bahçelerine sıçramadan kontrol altına alınabildiğini söyleyen İtfaiye Müdürü Mibah Yılmaz, "70 dönüme yakın bir arazi yandı. Maalesef köyün karayolunun üzerinde olması nedeniyle sürücülerin atmış olduğu bir sigara izmariti yangına sebebiyet vermiş olabilir. Bu nedenle araç sürücülerinden ricamız sigara izmaritini yere atmasınlar." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir