• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Filistin yine Ümmet'in damarlarına kan pompaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyt Hanun’un doğusunda bu sabah işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kısa süre sonra şehit olduğu açıklanan El-Kassam Tugayları mücahidi Mahmud El-Ethem Gazze’de toprağa verildi.

Cibaliya beldesi sakinlerinden binlerce kişi şehit El-Ethem’in cenaze törenine katılırken, tören boyunca işgalcilerden şehidin intikamının alınmasını isteyen sloganlar atıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Beyt Hanun’un doğusunda direnişe ait bir gözlem noktasına işgal güçlerin açtığı ateşle yaralanan gencin şehit olduğunu duyurdu.

Bu arada, İzzeddin El-Kassam Tugayları, Mahmud Ahmed El-Ethem’in mücahitlerinden olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin gözlem noktasına kasıtlı olarak ateş açtığını bildiren El-Kassam Tugayları, cinayetin geçiştirilemeyeceğini kaydederek, işgal rejiminin sorumlu olduğunu ve sonuçlarına katlanacağını söyledi.

İşgal ordusu ise Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesine ateş açılması olayının “yanlış anlama”dan kaynaklandığını öne sürdü.

Öte yandan, Hamas sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, Mahmud El-Ethem’in şehit edilmesinden işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.

El-Kanua, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da yaptığı açıklamada, işgal rejimi ateşkes anlaşmasının gereklerine uymadığı ve cinayetlerine son vermediği, anlaşma maddelerini yerine getirmede ayak sürüdüğü sürece ateşkes anlaşmasının geçersiz olacağına dikkat çekti.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir