• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Mülakat zulmü ‘kısmen’ sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Kamuoyunda büyük tepki toplayan mülakat zulmü kısmen sona erdi. KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen mağdur edilen öğretmenlerin büyük kısmı mülakatlardan geçer not aldı. Bazı öğretmenlerin ise mağduriyeti devam ediyor. Gazetemize konuşan mülakat mağdurları Milli Eğitim Bakanına seslenerek neden elendiklerini soruyor.

“NEDEN DÜŞÜK PUAN VERİLDİĞİNİ MEREK EDİYORUM”

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Bey büyük emekler harcayarak mezun olduğunu anlattı. KPSS’den 77 puan aldığını belirten genç öğretmen, “Mülakattan 55 puan verilerek baraj altı bırakıldım. Yıllardır verdiğim emekler heba oldu. Birçok arkadaşım mülakattan geçti ama ben geçemedim. Tercih yapamıyorum. Neden düşük puan verildiğini merek ediyorum” dedi.

ÖĞRENCELERİYLE BULAŞMANIN HAYALİNİ KURUYORDU

Türkçe Öğretmeni Fatma Hanım ise büyük umutlarla mülakata giren bir başka öğretmen. Zorlu bir eğitimin ardından atanmayı beklerken mülakatta aldığı düşük puanla adeta şoke oldu. KPSS’den 76 puan almasına rağmen mülakatta verilen 56 puana anlam veremeyen Fatma Hanım bir an önce hak ettiği puanın verilmesini istiyor. Öğrenceleriyle bulaşmanın hayalini kuran genç öğretmen sicilinin temiz olduğunu da sözlerine ekledi.

“SÜREKLİ ÖNÜMÜZE SETLER ÇIKARIYORLAR”

‘Dayanacak gücümüz kalmadı’ diyen Sınıf Öğretmeni Medine Hanım ise KPSS’den 85 alarak Türkiye’de derece yaptığını ifade etti. Medine Hanım yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: “Sürekli önümüze setler çıkarıyorlar. Bir suçumuz yok. Mülakattan neden 55 verdiler öğrenmek istiyorum”

“NEREYE GİTSEK SUCUNUZ YOK DEYİP GÖNDERDİLER”

“Ne bir terör örgütü alakam var, ne bylock kullanmışlığım var. Ama yine de mülakatta kaldım. Nereye gitsek sucunuz yok deyip gönderdiler. Milli Eğitim Bakanlığı kez daha evimizi yaktı.” diyerek tepkisini ortaya koyan ise 25 yaşında bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni. KPSS’den 78 alan Selman Bey atanma hayali kurarken mülakattan aldığı 50 puanla sarsıldı.

“MÜLAKATTA KALINMAYACAK DENİLMİŞTİ AMA BİZİ BIRAKTILAR”

İsmini vermek istemeyen bir İngilizce öğretmeni ise 75 aldığı KPSS’den sonra çok sevindiğini ancak mülakattan aldığı 55 puanla hayalini kurduğu öğretmenlikten bir adım uzaklaştığını anlattı. ‘Mülakatta kalınmayacak denilmişti ama bizi bıraktılar. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum” diyerek bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir