• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Tarihi Tuz Hanı restore ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

200 yıllık geçmişi ile Tuz Hanı, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ayağa kaldırılarak yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirilecek.

Vali Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’la birlikte inşaatı seri bir şekilde devam eden tarihi Tuz Hanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi Oturakçılar Pazarı çarşısına önemli bir değer katacak Tuz Hanı, 2252 metrekare alan üzerine zemin ve bir kat olarak inşa edilecek. Restorasyon çalışmaları, yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olacak.

Adıyaman’ın sahip olduğu bu önemli merkezi değere dönüştürmek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından başlatılan restorasyon ve inşa çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Vali Aykut Pekmez, "Yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olacak tarihi yapı, aslına uygun restore edilecek. Bu tarihi yapının tekrar turizme kazandırılması için geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurularak, çalışmalara başlandı. Üç yılda bitirilmesi planlanan proje ile 200 yıllık tarihi Tuz Hanı yeniden canlanacak. Tuz Hanı Projesi ile yerli ve yabancı turistlerin burada alışveriş yapması, dinlenmesi ve çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Bu önemli eserin Adıyaman’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir