• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
“Milli ve manevi değerlerin küçük yaşlarda öğrenilmesi önemli”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” temasıyla, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Gaziantep’te de büyük bir coşku ve çocukların neşesi ile devam ediyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi’ndeki Ukkaşe Bin Mihsan Camii’de açılan yaz Kur’an kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Camide Kur’an-ı Kerim eğitimi gören öğrencilerle bir araya gelen Gül, öğrencilerle sohbet etti.

İl Müftüsü Ahmet Çelik’in de eşlik ettiği ziyarette öğrencilerle bir süre sohbet eden Gül, çocukların bu kurslarla hem Kur’an-ı Kerim öğrendiklerini hem de dini bilgilerini tazelediklerini söyledi.

Gaziantep genelinde yaklaşık yüz bin öğrencinin yaz Kur’an kurslarından faydalandığını belirten Gül, milli ve manevi değerlerin küçük yaşlarda öğrenilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

“Sizler bizim geleceğimizsiniz”

Milli ve manevi değerlerin önemini vurgulayan Gül, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin bu yaşlarda iyi yetişmesi lazım. Bu ülkenin yapı taşları milli ve manevi değerlerimizdir. Bu da bu yaşlarda alınıyor. Dolayısıyla da bu yaşlarda doğru aldığınız bilgiler ülkemizin geleceği olur, bekâsı olur. Yaz kursları hem aranızdaki arkadaşlık hukukunun gelişmesi hem de Kur’an-ı Kerim ve diğer dini bilgileri küçük yaşlarda almış olmak açısından sizlere güzel imkânlar sağlar. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda sizlere emeklerini esirgemeden veren hocalarımız başta olmak üzere bunu koordine eden müftülerimize ve buna destek veren hayırseverlerimize, velilerimize hiç şüphesiz de yaz günü bu kurslara gelen sizlere teşekkür ediyorum.” dedi

Öğrencilere diğer derslerini de ihmal etmemeleri konusunda da uyarılarda bulunan Gül, okul ve yaz kurslarının birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunun altını çizerek, öğrencilerin her iki eğitimi de başarıyla tamamlayacaklarına olan inancının tam olduğun ifade etti.

Gül daha sonra öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyerek caminin yanında bulunan Şehzadeler Kültür ve Spor Merkezinde de incelemelerde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir