• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
​PKK'nin katlettiği anne ve çocuklarının acısı tazeliğini koruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurulduğu günden bu yana çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden on binlerce insanın ölümüne neden olan PKK'nin, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Asmakaya köyünde Temmuz 1993'te gerçekleştirdiği ve bir anne ile 4 çocuğunu katlettiği saldırısı hafızlardaki yerini koruyor.

PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda alev alan evde kalan Anne Mazez Karcı ile çocukları Ağa(14), Hakine (5), Gülcihan (4), Semra Karcı (3 aylık) hayatını kaybederken 2 çocuğu ise yaralı olarak kurtuldu.

PKK'nin yaptığı vahşetin tanıkları o günü İLKHA'ya anlattı.

1993 yılında Asmakaya köyüne yapılan PKK saldırısı sırasında güvenlik korucusu olduğunu söyleyen İhsan Karcı, 'Köyde korucular var!' denilerek PKK tarafından sürekli köylerine saldırılar düzenlendiğini söyledi.

Yine bir Temmuz gecesi bu bahaneyle PKK'nin köye baskın yaptığını anlatan Karcı, "Karcı ailesinin bulunduğu bölgeye, özellikle de Aydın Karcı'nın evine saldırdılar. Evde bir anne ve 7 çocuğu vardı. Evi ateşe verdiler. Evden iki kardeşi canlı olarak çıkardım. Anne ve 4 çocuğu ise evde yanarak öldüler. Canlı canlı yakıldılar. 5 kişi bu evde yanarak can verdiler." ifadelerini kullandı.

Asaf Karcı  o dönem köylerinde 17 güvenlik korucusunun olduğunu ve bunlardan 12'sinin PKK'nin baskıları sonucu istifa etmek zorunda kaldığını aktardı.

Köyde az sayıda korucu kalınca PKK tarafında daha çok hedef olduklarını ifade eden Karcı, "Eşim ve çocuklarım, her gece abim Aydın Karcı'nın (Mazez Karcı'nın eşi) evinde kalıyordu. 3 ay boyunca eşim ve çocuklarım abimin evinde kalmaktaydı. PKK bunu haber almıştı. Eşimi ve çocuklarımı o gece rehin alacaklardı. Baskın sırasında eşim ve çocuklarım evde olmadıkları için abimin eşini ve çocuklarını rehin aldılar. Çünkü katliamın olduğu gece eşim ve çocuklarım babasının evine gitmişti. Abim Aydın'ın eşi ve çocukları ise o gece tek başına idiler. Baskın gecesinde ben ve amcamoğlu Asaf Karcı ile birlikte köyde mevzideydik. İçeride bombalar patladı. Ardından evi taradılar. Abimin eşini ve oğlunu rehin aldılar. Abimin bir kızı ve bir erkek çocuğu yaralı olarak kurtuldu. Yengem ve 4 çocuğu evde yanarak öldü." diye konuştu.

"PKK, kardeşimin evine giderek onun yattığı yatağa 100 kurşun sıktı"

Karcı, "PKK, kardeşimin evine giderek onun yattığı yatağa 100 kurşun sıktı. Katliam gecesinde abim Aydın Karcı, Muş Şeker Fabrikası'nda çalışıyordu. O gece gelmemişti. Kardeşim Murat ise köyünde kalmıştı. Abim de o gece evine gelecekti ama yolda gelirken, Muş'un Yaygın ilçesinden geri dönmüştü. Öyle bir ayarlama yapılmıştı ki, PKK o gece Karcı ailesinin hepsini bir arada bulup katliam yapacaktı. Niyetleri öyleydi.  Hepimizi vuracaklardı.  O gece onlara teslim olmadık, onlarla sabaha kadar çatıştık. Sabah olunca köyde bulunan karakoldaki askerler yeni geldiler." dedi.

"Baskında evin içine kimyasal toz döktüler"

Abisinin evinin PKK'nin bombalı saldırısında yanarak küle döndüğünü ifade eden Karcı, "Baskında evin içine kimyasal toz döktüler. Sonra bomba attılar. Yaralıların anlattıklarına göre PKK'lılar eve baskın yapınca beni sormuşlar. Birinin eve toz attığını görmüşler. Baskında eve atılan bombanın etkisiyle yanan ev yarım saatte çöktü. Sabah eve gittiğimizde evde yanan cesetlerin kemiklerini topladık. Sadece kemik... Abimin eşi aynı zamanda teyzemin kızıydı, 40 yaşlarındaydı. 14 yaşındaki erkek oğlu, 3 aylık bir bebek ve 4-5 yaşında iki kızı evde yanarak katledildiler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir