• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Artuklu Üniversitesi Kütüphanesine anlamlı bağış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Üniversitesi’nde uzun yıllar görev yapan ve Türkiye'de kütüphanecilik eğitiminde büyük emekler veren Prof. Dr. Berrin Yurdadoğ’un yasal varisleri, aralarında birçok nadir kitabın da bulunduğu4 binden fazla kitabı, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağışlandı.

Akademisyen yazar Yurdadoğ’un, büyük emekler vererek oluşturduğu kişisel kitaplığının Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sacit Arslantekin’in gayretleriyle büyük bir titizlikle ambalajlanarak Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi’ne ulaştırıldığı bilgisini veren Kütüphane ve Dokümantasyon Şube Müdürü Eren Koldemir, tasnif ve dizme işlemlerine büyük bir hızla başladıklarını belirtti.

Yüksek standartlara sahip çalışma olanakları sunarak her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri, bölgenin en kapsamlı kütüphane binasını faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, şunları söyledi:

“Modern kütüphaneciliğin gereksinimlerini en yüksek düzeyde sağlayan ve tüm alanlarda bilgi hizmeti verebilecek kapasiteye sahip kütüphanemizin böylesine değerli bir bağışla teveccüh görmesi üniversitemizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. En kısa zamanda bu değerli eserlerin, katalog ve sınıflaması yapılarak okuyucuların ve araştırmacıların hizmetine sunulacaktır.”

Daha önce kendi kişisel kütüphanesini de Mardin Artuklu Üniversitesine bağışlayan Rektör Ağırakça, kütüphanecilik alanında değerli çalışmalarda bulunmuş Yurdadoğ’un vefatından dolayı yakınlarına taziyelerini ileterek yasal varisleri tarafından bu bağışın yapılması noktasında etkin girişimlerde bulunan Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sacit Arslantekin’e katkıları için teşekkür etti.

11.600 metrekare alan üzerinde 4 katlı tasarlanan Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphane Binası;  tam donanımlı bir bilgi merkezi özelliklerine sahip olacak şekilde Merkezi Kütüphane Binası’nda okuma salonu, elektronik kaynaklar araştırma salonu, kitap arşivi, cilt atölyesi, tamir atölyesi, süreli yayınlar okuma bölümü, sessiz çalışma odası, sergi alanı, müze ve seminer salonunun yanı sıra mini konferans salonları, tek kişilik çalışma kabinleri, engelli çalışma odası, kulüp odaları, bilgisayar laboratuvarı, kafeterya, bay-bayan mescidi, kırtasiye ve fotokopi odalarından oluşuyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir