• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Bingöl’de  “Vekalet Yoluyla Kurban Tanıtım” toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği kapsamında "Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından “Vekalet Yoluyla Kurban Tanıtım” toplantısında İl Müftüsü Muharrem Genç ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hacı Bayram Gür birer konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TDV Bingöl Şubesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Muharrem Genç yaptı.  Ardından, programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hacı Bayram Gür, Türkiye Diyanet Vakfı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 1 Temmuz'da yaptığı Kurban Tanıtım Toplantısı ile kurban fiyatlarını kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı.

Gür, vekâleten kurban programının amacı, kurban satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilen hususlardan söz ederek bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Geçtiğimiz yıl, 430 bin hisse olarak gerçekleştirilen kurban sayısının bu yıl en az 500 bin hisse olarak hedeflendiğini belirten Gür, “Bağışlayacağımız kurbanlarla gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşayacağız inşallah.” diye konuştu.

Vekâletle kurban bağış bedelinin 2019 yılında yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olduğunu söyleyen Gür, kampanyanın 10 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı İl ve İlçe Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org  adresinden ve mobil uygulama ile online olarak bağış yapabileceklerini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir