• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
"HDP bizi desteklediyse HDP'ye kim oy verdi?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Terörist başı ile mektup arkadaşı olanların şimdi HDP ile ağız birliği edip partimize saldırmaları çok manidar. Mektup arkadaşlığı ile başlayan sürecin geldiği noktaya bakar mısınız? Buradan MHP yöneticilerine seslenmek istiyorum; terörle aranıza mesafe koyun." dedi.

Akşener, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın İP'e yönelik sözlerine Nasrettin Hoca'nın kedi-ciğer fıkrası ile göndermede bulundu.

"Madem 24 Haziran'da HDP seçmeni bize oy verdi, HDP'ye kim oy verdi?" diye soran Akşener, şöyle devam etti:

"Biz, işte tam olarak bu matematik hesaplarından kurtulmak için parti kurduk ama görülüyor ki Sayın Bahçeli'nin yeni kurbanı Fatma hanım. Rahatlarını bozduk rahatlarını. İktidarıyla muhalefetiyle bugünkü tüm partiler 17 yıldır siyasetteler. Onların kendi başlarına tabloyu değiştirmeye güçleri yetseydi, bugüne kadar yapılan 15 seçimde değiştirirlerdi. Türk siyasetinde tabloyu İyi Parti değiştirdi. Bu başarımızın birilerine ciro edilmesine müsaade etmeyiz. Terörle yokluk arasında sıkışmış bölge gençlerini çaresiz bırakmayacağız. Kendi evlatlarını öldüren bir cinayet şebekesini savunmaktan başka ne iş yaptınız? Ne yaparlarsa yapsınlar artık boş. 17 yıllık tiyatronun perdesi İstanbul'da kapandı. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlar gidecek, düşmanlıklara son vereceğiz. Kimsenin izzetine, şerefine söz ettirmeyeceğiz."

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir