• DOLAR 32.454
  • EURO 34.5
  • ALTIN 2475.746
  • ...
PKK kamplarında tecavüz gerçeği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haseke'de “Genç Özgürlük Hareketi” isimli PKK karşıtı hücre tarafından öldürülen birinin cep telefonundan çıkan görüntüler kan dondurdu.

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre Suriyeli kadınların tutulduğu odaya giren teröristin, “Buraya her gün Arap kadınlar geliyor. Hadi bana gelin, bunlara ne yaptığımızı herkes görsün” diyerek alıkonulan kadınlara tecavüz ettiği görüldü.

TECAVÜZ VAKALARI RAPORLANDI

Suriye İnsan Hakları Ağı Sözcüsü Abdullah Bessam, PKK'lıların işgal bölgelerinde çok sayıda tecavüz gerçekleştirdiğini, son dönemde 11 tecavüz vakasını raporlaştırarak uluslararası kuruluşlara sunduklarını söyledi.

13 BİN SİVİL PKK'NIN ELİNDE

PKK bölgelerinde 659'u kadın, 896'sı çocuk toplam 13 bin 247 sivilin alıkonulduğunu belirten Bessam,  abileri, babaları ve eşleri örgüte muhalif olan yüzlerce kadını rehin tuttuğunu anlattı.

 IŞİD'LİLERİN AİLELERİNİN TUTULDUĞU KAMPLARDA DA TECAVÜZLER YAŞANIYOR

Bessam “Haseke-El Hol başta olmak üzere IŞİD'li ailelerin kaldığı kamplarda durum çok daha vahim” dedi. Bunu doğrulayan yerel kaynaklar IŞİD'li ailelere ait toplama merkezlerinde yüzlerce kadına tecavüz edildiğini belirtti.

Hasekeli aktivist Yasir El Hac, en son 2 Temmuz'da Kafkas uyruklu bir kadının kendisine tecavüze yeltenen PKK'lıyı sırtından bıçakladığını anlattı. Yasir el Hac, bazı günler 10-15 kadının kamplardan alınarak farklı bölgelere götürüldüğünü ve birkaç gün sonra geri getirildiğini söyledi.

EBU GUREYB

Ebu Garib Cezaevi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti. Cezaevi, ABD askerlerinin hukuksuz uygulamalarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için ABD'de değil, Bağdat'ta bulunuyordu.  

kaynak: time türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir