• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Sivas'ta 15 tarım işçisi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, ilçeye bağlı Aşağıada Köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan Sivas'a gelen tarım işçileri, yaklaşık 1 hafta önce ilaçlanan M.K.Ç.'ye ait tarlada bu sabah çalışmaya başladı. Ancak işçiler, bir süre sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş dönmesi, kaşıntı, halsizlik gibi şikayetlere Ulaş Devlet Hastanesi'ne başvuran 15 işçi, tedaviye alındı.

İşçiler buradaki ilk müdahalelerinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu işçilerin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Tarım işçilerinden Şevket Balıkkan, "Yaklaşık 1 hafta önce tarla ilaçlanmıştı. Biz de bugün tarlaya çalışmaya gitmiştik. Bu sırada aniden rahatsızlanmaya başladık. Daha sonra hastaneye başvurduk" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

2 KİŞİ DAHA HASTANEYE KALDIRILDI

Sivas'ın Ulaş ilçesinde tarım ilacından zehirlendiği iddia edilenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Rahatsızlanan 2 kişi daha hastaneye kaldırıldı. İsmi öğrenilemeyen bir işçinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

AFAD EKİPLERİ TARLA VE ÇADIRDA İNCELEME YAPTI

Zehirlenme olay sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri işçilerin rahatsızlandığı pancar ekili tarlada inceleme yaptı. Ekipler daha sonra ise Aşağıada Köyü yakınlarındaki işçilerin kaldığı çadırlarda kimyasal gaz analizi çalışması yaptı.

Söz konusu tarlada bir hafta önce böceğe karşı ilaçlama yapıldığı, bugün çapa için aynı yerde çalışan işçilerin zehirlenme belirtisi gösterdiği bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir