• DOLAR 32.431
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2490.641
  • ...
Çelik'ten sistem açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin İstanbul milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelmesinin ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İkinci kez milletvekilleriyle görüşme programının yapıldığını hatırlatan Çelik, çarşamba ve perşembe gün son gruplarla tamamlamayı planladıkların belirtti.

Sonbahara doğru Kızılcahamam kampını gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik,  daha sonraki programda ise seçimde partisini yüksek başarı gösterdiği şehirleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Milletvekilleriyle toplantıların 3 çerçevede olduğunu aktaran Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız iç ve dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Daha sonra milletvekillerimiz değerlendirmelerini paylaşıyorlar. Bunların içerisinde sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sorular da oluyor. Toplantının sonunda Cumhurbaşkanımız sorulara yanıt veriyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin tartışılmaya açılmasına ilişkin muhalefet cephesinden gelen açıklamaların sorulması üzerine Çelik, "Yeni bir sistem hayata geçti. Sistemin bir yıl içindeki performans değerlendirmesi yapılacaktır. Bürokrasinin çeşitli noktalarında sisteme uyum sağlayamama söz konusuysa bunlar tespit edilecek. Çeşitli noktalarda vatandaşa hizmet götürme konusunda yeterli performans göremediğimiz konular güncellenecek. Bunların hepsi masaya yatırılıp, bunun bir röntgeni, MR'ı çekilecek. Önemli olan burada hizmetin hızlı gitmesi." yanıtını verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir