• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
Van’da üretiyorlar Lübnan'a ihraç ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN

 Van'da mekatronik mühendisi Bülent Ateş, İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) kurduğu atölyede ürettiği 3D yazıcı, CNC lazer kesim makinesi ile kaynak robotlarını Lübnan'a ihraç etti. 

Daha önce İzmir'deki fabrikasında teknolojik cihazlar üreten Ateş, eşinin işi nedeniyle Van'a yerleşti. 

Edremit ilçesindeki İŞGEM'de atölye kuran Ateş, burada fabrika ekipmanları, kaynak robotları, kesim makineleri ve üretim bantları yapmaya başladı.

 Ateş, Van'daki atölyesinde ürettiği 3 boyutlu yazıcı, cnc lazer kesim makinesi ile kaynak robotlarını bugün Lübnan'a göndererek ilk ihracatını gerçekleştirdi. 

Van'dan başka ülkelere ürün göndermenin mutluluğunu yaşadığını belirten Ateş, Bulgaristan ve Almanya'dan da talep aldıklarını söyledi.

 Belçika'daki eğitimini tamamladıktan sonra 5 yıl boyunca Çin'de askeri hava, kara ve denizi araçları üretim ve tasarımı çalışmalarında yer aldığını anlatan Ateş, 2017'de Türkiye'ye döndüğünü belirtti.

Ateş, şunları kaydetti: "İŞGEM'de kurduğumuz atölyede ilk makinelerimizi Lübnan'a ihraç ediyoruz. Daha sonra Bulgaristan ve Almanya var. Tamamı Van'da üretilen kaynak robotları gönderilecek. Sadece bir alana göre makine üretmiyoruz. Müşterinin isteği doğrultusunda fabrika ekipmanları, kaynak robotları, üretim bantları yapıyoruz. İzmir'deki fabrikamızı da Van'a taşıyoruz. Bugün Van İŞGEM için önemli bir gün. İlk ihracatımıza başladık, bundan sonra büyüyerek devam edeceğiz. Bundan sonra her türlü makineyi Van'da üreteceğiz. Burada üretim daha çok bilgiye dayalı olduğu için 4 kişilik bir ekiple ayda 10 makineye yakın bir üretim yapmayı hedefliyoruz."

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir