• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Topkapı Geleneği, Bursa`ya Örnek Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

BURSA - Topkapı Sarayı`nın Kutsal Emanetler Bölümü`nde, tam 500 yıldır 24 saat kesintisiz Kur`an okunuyor. Yavuz Sultan Selim tarafından başlatılan gelenek ya da 5 asırlık nöbetin bugünkü bekçileri, sesi ve diksiyonu düzgün adaylar arasından seçilen 12 hafız. Dokuzu gece, üçü gündüz Kuran okuyan hafızların hepsi, başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere dört yıllık üniversitelerden mezun.

Çoğu bir ya da iki yabancı dil biliyor. Arapça ve İngilizce`yi iyi konuşan hafızların Kur`an-ı Kerim`i 24 saat kesintisiz okumasının neticesinde, günde bir hatim indirilmiş oluyor.

 

Benzer bir çalışma önümüzdeki günlerde Muradiye Külliyesi`nde başlatılacak. II. Murad, Fatih Sultan Mehmed`in annesi Hüma Hatun, Cem Sultan ile Kanuni Sultan Süleyman`ın oğlu şehzade Mustafa gibi 12 devlet büyüğü ve saray eşrafının türbesinin yer aldığı Muradiye Külliyesi`nde 90 yıl aradan sonra Kur`an-ı Kerim okutulacak. II. Murad`ın vasiyetini dikkate alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, külliyede cuma günleri canlı, diğer günlerde ise banttan hatim indirilmesini sağlayacak. (Remzi Kalkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir