• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
​Esnaf, yazar kasa atıp köprüyü trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından 2 ay geçmesine rağmen yola düşen molozlar kaldırılmadı. Trafiğe kapalı olan Halfeti-Birecik yolu, köylerinden Birecik'e gelmekte zorlandıkları için köylüleri, ticaret yapamadıkları için de esnafı mağdur etmeye devam ediyor.

Hal, semt pazarı ve Kale Altı esnafı, heyelan nedeniyle kapanan yolun açılmamasına ellerinde pankartlarla tepki göstermek amacıyla Birecik Belediyesi önünde toplandı. Sorunun çözülmesini isteyen esnaf ve vatandaşlar, "başkan buraya" sloganlarıyla Belediye Başkanı ile görüşmek istedi.

İş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf,  yazar kasa yere fırlatarak yolun kapalı olmasına tepki gösterdi.

Esnaf ile görüşen Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, çalışmaların devam ettiğini, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını savundu. Mirkelam, esnafa gitmediği, çalmadığı kapının kalmadığını da söyledi.

Milletvekillerinin mağduriyetleri ile ilgilenmediğini belirten esnaf Hasan Sarı, “12 Milletvekilimiz var, içlerinden birisi kalkıp halkın sorununu gündeme getiren birisi var mı? Ankara’da yatıp aylığını alıyor” diyerek tepki gösterdi.

Bir başka esnaf ise "Karadeniz’de her zaman heyelan oluyor. Yollar hemen açılıyor. Burada neden yollarımız açılmıyor. Burası ayrı bir ülke mi?" diyerek yollarının açılmamasına tepki gösterdi.

İlçe kaymakamının da belediyeye gelmesi üzerine grubun içinden seçilen 10 kişi, makam odasına geçerek yetkililerle görüştü. Eylem yapan grup ise arkadaşları çıkana kadar ellerindeki pankartlarla bir süre kapının önünde bekledikten sonra doğu ile batıyı birbirine bağlayan Fırat Nehri üzerine yapılan Köprüye doğru ilerledi. Köprüye giden kalabalık slogan atarak yolu trafiğe kapattı.

Polis ekipleri ise yolu kapatan grubu ikna etmek için büyük çaba harcadı. Bir süre yolu trafiğe kapatan kalabalık daha sonra yeniden belediyeye doğru gitti.

Belediye önünden ayrılmak istemeyen esnafla konuşan İlçe Emniyet Müdürü sorunun en kısa süre içerisinde çözüleceğini söylemesi üzerine kalabalık dağıldı. (Bahattin Coşkunkan-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir