• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Açık Olan Tövbe Kapısının Farkında Olmalıyız `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu akşam idrak edilecek olan Regaip Kandili ve başlayan mübarek Üç Aylar vesilesiyle Müftü Nimetullah Arvas bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Üç ayların manevi iklimin hakim olduğu aylar olduğunu ve bu manevi iklimin habercisinin ise Regaip kandili olduğunu belirten Van Merkez müftüsü Nimetullah Arvas, "Allah`ın bereketli kıldığı bu aylarda daha yürekten ve nefsimizin etkisini kırarak, Rabbimize yakarış ile yaklaşmamız ve temizlenmemiz için bir imkan doğmuştur" dedi.

 

Hayatlarımızı Kuran`a ve Resulün Sünnetine Göre Yeniden Tanzim Etmeli
Allah-u Teala bazı mekanları, bazı günleri ve geceleri, bazı ayları mukaddes ve mübarek kıldığını hatırlatan Arvas, bu seçkin zaman dilimlerinin müminlerin kurtuluşları için bir vesile olduğunu hatırlatarak " Bu mübarek ayların girişinde, müminler olarak tövbe ve istiğfar etmeli, hayatlarımızı Kuran`a ve Resulün sünnetine göre yeniden tanzim etmeli ve Kuran-ı Kerim nuru ile tenvir etmeli, ibadetlerimize daha bir dikkat etmeli ve eksikliklerimizin muhasebesini yapmalıyız. Açık olan tövbe kapısının farkında olmalı ve halis bir tövbe ile Rabbimize yönelmeliyiz. Bu vesileyle bizlere bahşedilen bu imkandan en güzel şekilde faydalanmamız gerekmektedir" uyarısında bulundu.

 

Elimizdeki Zaman Sermayemizi Kazanç Sağladığımız Bir Zaman Dilimine Çevirmeliyiz
İnsanın beşer olması hasebiyle günah işlemeye meyilli olduğunu ve işlediği günah ile hem şahsında hem de toplum üzerinde büyük bir hasar meydana getirdiğini belirten Arvas, " günahlar toplumda kötü alışkanlıkların meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Müslümanlar olarak, bu vesileyle bu kötü alışkanlıklarda kurtulmaya çalışmalıyız. Bu şekilde hem nefsimizi hem neslimizi kötülüklerden muhafaza edip yaradılış gayemize yönelmeliyiz. Bu dönemlerde kişi yaptığı kötülüklerin farkına vararak bunu iyi amele dönüştürme adına bir fırsat yakalamıştır. Biz kendimizi kötülüklerden uzaklaştırırsak işte o zaman bereketli bir hayata sahip bir mümin durumuna gelecek ve elimizdeki zaman sermayemizi kazanç sağladığımız bir zaman dilimine çevireceğiz inşallah" dedi.

Arvas, "Regaip Kandilinin de Kürre-i Arz üzerinde yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum" diyerek Müslümanların bu akşam idrak edecekleri Regaip kandilini kutladı.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir