• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğinde düzenlenen Junioshow Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen fuar kapsamında BTSO Ticari Safari Projesi ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş’nin katkılarıyla yaklaşık 60 ülkeden 1.000’den fazla iş insanı Bursa’ya geldi.

“JUNIOSHOW İLE SEKTÖRÜMÜZ İHRACATA ODAKLANDI

Türkiye ekonomisinin üretim ve ihracat merkezi Bursa'yı fuarcılık alanında da önemli bir noktaya getirdiklerini söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’nın son yıllarda sanayi ve ticaret alanındaki atılımında BTSO öncülüğünde düzenlenen fuarların katkısının büyük olduğunu vurguladı. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik  başlatılan Junioshow Fuarı’nın, Türkiye’deki en önemli fuarlardan biri haline geldiğini kaydeden Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, “Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretimin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursalı firmalarımız, Junioshow Fuarı ve UR-GE projelerimiz sayesinde artık sadece iç piyasaya bağlı kalmıyor, ihracatını da her geçen yıl artırıyor. Önümüzdeki dönemde firmalarımızın başarılarını sürdürülebilir kılmak adına aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İHRACATI ARTIRACAK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küresel ekonomide zorlukların arttığı bir dönemde Bursa’nın böyle bir fuara ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursa’nın Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olduğunu kaydeden Alinur Aktaş, “Fuarın sektörün ihracatına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Fuarın düzenlenmesinde katkıları bulunan başta BTSO olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

JUNIOKIDS ALIM HEYETİ

Kurdele kesiminin ardından kent protokolü fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. Öte yandan BTSO Ana Hizmet Binası’nda Junioshow ile eş zamanlı olarak düzenlenen Juniokids alım heyeti etkinliğinde Bursalı firmalar 30 ülkeden gelen 200’ü aşkın yabancı iş insanlarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İki gün sürecek olan etkinlik, Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen UR-GE projeleri kapsamında düzenleniyor.