• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
Kaymakam Köy Çalışmaları Hakkında Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın Cizre İlçesi, 2010 yılında köylerde yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi veren Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, 2010 yılında ilçe Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı ve köylere hizmet götürme memurlarının, köy muhtarlarıyla birlikte yaptığı projelerin başta içme suyu, köy yolları, istinad duvarları, menfezler, eğitim hizmetleri olmak üzere 5 ana başlıkla hizmet yaptıklarını, çalışmalarının kontrolörler tarafından da sürekli olarak denetime tabi tuttuğunu dile getirdi.


İçme Suyu Projesi

Birçok köyde sondaj açılması, depo onarımı, ilave şebeke gibi çalışmaların yapıldığını belirten Kaymakam Mehmet Ali Sağlam " İl tahsisat komisyonunca tahsis ödenekle ilçemize bağlı Dirsekli-Konutlar, Kayaköy, Katran, Yakacık, Taşhöyük, Korucu ve Kebeli köylerinde içme suyu tesis geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Sulak, Taşhöyük ve Uğur köylerinde sondaj kuyusu açılmıştır." dedi.

Köy Yolları Projesi
İl tahsisat komisyonu ile Cizre`ye bağlı 19 ünite için ödenek tahsis ettiklerini dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, yapılan ihalelerde elde edilen tenzilatlarla, Kuştepe köy yolu, Çavuş köyü köy içi, Sulak köyü okul yolu, Çağıl köyü-TCK arası, Hisar tabur yolu, Dirsekli konutlar yolu, Zuran okul yolu ve Kurtuluş okul yoluna 1. kat asfalt, Kayaköy-TCK arası, Korucu-Erdem, Aşağı Yavşan-Şabani köyleri arasına da 2. kat asfalt sathi yaptıklarını ayrıca yol genişleme ve sanat yapılarının yapımı gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Stabilize kaplama ve menfez çalışmaları yapılan yerler hakkında da bilgi veren Sağlam, "Yeşilyurt-Yukarı çeşme köyleri arası Tepeönü köyü okul yolu, Kocapınar-Çağıl köyü arası Yukarı çeşme köyü köy içi, Koçtepe/Şabani okul yolu, Gürsu köyü okul yolu, Havuzlu köyü okul yolu, Kayaköy köy içi, Gürsu köy içi, Bozalan okul yolu, Aşağı çeşme köy içi, Bozalan köy içi, Aşağı holan-Nerdüş arası, Çağıl köy yolu, Güçlü köy yolu, Beton kaplama yapılan yol Gürsu köyü çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eğitim Hizmetleri
Okullar ile ilgili çalışmalarının da olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, "2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde, Sağlam Gürsu, Yeşilyurt, Reşmil, Aşağıkonak ve Kayaköylerinde 5 adet okulumuzun bakım ve onarımlarını yaptık." şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, "Köy ve mezralarda bulunan cami ve imamevleri onarımlarında kullanılmak üzere maddi destek yapıldığını ayrıca Ulaş, Mirhasan, Havuzlu, Yakacık, köylerinde köy konağı yapıldığını belirtti.

Taşlık arazi ıslahı ve organik tarıma hazır hale getirme projesiyle ilçemize bağlı köylerde bulunan taşlık arazilerin, akaryakıt karşılanması kaydıyla arazi sahibi tarafından taşlardan temizlenmesi hedeflendiği bu çalışma için bir adet taş kırıcı aparatı bulunan ekskavatör satın alındığını ifade etti.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir