• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Siyah Yahudiler Beyaz Yahudilerle çatıştı: 47 polis yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendisini yeryüzündeki tüm ırklardan üstün gören siyonistler ülkede yeni bir krize neden oluyor. Siyahi Yahudiler sorunu..

İsrailin kuzeyindeki Kiryat Haim kentinde pazar günü görevli olmayan bir polisin açtığı ateş sonucu Etiyopya asıllı 19 yaşındaki İsrail vatandaşı Solomon Tekah'ın yaşamını yitirmesi ülke genelinde protestolara neden oldu. Gösterilerin en önemli adreslerinden biri olan başkent Tel Aviv'de protestocular, Azrieli Tower yakınlarındaki bir ana yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Göstericiler, bazı araçları da ateşe verdi.

Birçok farklı şehirde düzenlenen gösterilerde protestocular ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, Tekah'ın hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

Göstericilere yolları trafiğe açma çağrısı yapan Netanyahu, "Çözmemiz gereken birçok sorun olduğunu biliyorum. Bu sorunları çözmek için çok çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Fakat sizlerden bir şey istiyorum. Yolları kapatmaya son verin." ifadelerini kullandı.

İsrail'deki Etiyopya asıllı Yahudilerin sayısı 140 bini geçiyor. 1984 ve 1991 yıllarında yaklaşık 80 bin Etiyopyalı Yahudi, İsrail'e göç etmişti. Uzun yıllar dışa kapalı şekilde yaşayan Etiyopyalı Yahudiler, İsrail dini otoriteleri tarafından geç bir dönemde tanınmıştı.

Siyonist toplumda siyahileri kabullenmeyen bir anlayış hala varlığını sürdürüyor.Siyonist israilde de tıpkı ABD'de olduğu gibi siyahilere karşı ayrımcılık uygulanıyor. Ocak ayında da bir başka Etiyopyalı siyahi olan 24 yaşındaki Yehuda Biadga sokak ortasında polis tarafından öldürülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir