• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
İnzar Dergisi Aralık Sayısı Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Aralık 2012 sayısı çıktı. Derginin bu ayki kapağına; “Kazançlar ve Başarılar Müşterektir” sözü taşınırken; “Bu yeryüzü zalimlerine bir ültimatomdur”, “Kur’an’dan bir adam”, “Şeyh Halid-i Bağdadi” isimli yazı başlıkları da ayrıca kapaktaki yerini almış.

Derginin bu ayki editör yazısında özetle; “… Kerbela Âdem (as)’den beri bizim güzelliklerin, insaniyet ve İslamiyet’in en güzel en önemli olaylarının vuku bulduğu gün olması dolayısıyla bayram olan günün hüzne gark edilmesidir… Bayramların siyahlara büründüğü gündür Kerbela ama aynı zamanda İslam’ın bir şahsın, bir ailenin veya bir ırkın hegemonyasında emperyal bir din haline dönüştürülmesi projelerine en mukaddes canlar pahasına dahi olsa müsaade etmeyeceğimizin, bunun için gösteremeyeceğimiz hiçbir fedakârlığın olamayacağının en güzel ameli örneğidir de... İşte Filistin… Asırların tüm şer odaklarının gücünü arkasına alan Deccal’in ordularının arka arkaya bütün güçlerini seferber ederek yapılan saldırılara rağmen geçilemeyen, düşürülemeyen bir Kerbela’dır. Savaş azmanı ölüm kusan makinaların, aşkın ve feda olmanın önünde diz çöktüğü, acziyetini itiraf etmek zorunda kaldığı kadim Kerbela’dır… “sözlerine yer verilmiş.

İnzar Dergisi’nin ayki sayısında işlenen konulardan bazıları şöyle:

Sadullah Aydın, adına ağıt da dese, kahramanlığın maderi olduğunu da dile getirdiği yazısı ile okurların gönlüne tercüman olmuş.

Faruk Hamza bu zulümlerin karşılığının bu dünyada verilemeyeceğini işlemiş, tıpkı bu fedakarlıkların karşılığının bu dünyada hiç kimse tarafından verilemeyeceği gibi… “Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından gafil sanma” ayetinin içerdiği tehdit yüklü hitabı izah etmeye çalışmış.

Mehmet Şenlik, cami ve cumanın Hz. Resulullah (s.a.v)’ın yanında ne kadar değerli olduğunu, Hz. Resulullah (s.a.v)’ın bu konuda ne kadar vefakâr davrandığını Kûba mescidine karşı olan tavrı ve mescid ve Cuma ile ilgili hadis ve ayetlerle izah etmiş.

Nurullah Gülsever, hicretin duygu yüklü atmosferini işlerken, İbrahim Dağılma da kutsal topraklara yapılan ziyaretteki duygularını okurlarıyla paylaşmaya devam etmektedir.

Zülfikar Fırat, hikmet denizinden bir damla ismini verdiği yazısının nasıl da hikmetin ta kendisi olduğunu, üslubunu Kur`an öğretmenliğinde şekillendirdiğini kullandığı veciz ifadelerde okurlarına sunmuş.

İnzar Dergisi Abone ve İrtibat Bilgileri:

Yavuz Selim Mah. Mehmetçik Sk. No:71 Esenler-İstanbul
Tel: 0212 610 25 80 Fax: 0212 610 25 81
www.inzardergisi.com / inzardergisi@inzardergisi.com

Kaynak: inzardergisi.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir