• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Arkadaşlarından etkilenen Belçikalı Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika’daki Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslamiyet’i araştıran Belçika vatandaşı Cemil Olcas, geldiği Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Müslüman oldu.

Kızıltepe ilçe Müftülüğüne müracaat eden Olcas, burada Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Ömer ismini aldı.

Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, İslam dinini seçerek Müslüman olan Ömer’e ihtida belgesi ile beraber Kur’an-ı Kerim hediye etti.

"Belçika ya döndüğümde herkese Müslüman olduğumu söyleyeceğim ve onları İslam'a davet edeceğim"

Arkadaşları sayesinde İslam'ı çok sevdiğini ve Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Ömer, "Arkadaşlarım sayesinde İslam’ı öğrendim ve çok sevdim. Bu yüzden İslam’ı seçmeye karar verdim. Şu an Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldum, çok mutlu ve sevinçliyim. Müslüman arkadaşlarım var, hepsini çok seviyorum. Allah onlardan razı olsun. Belçika'ya döneceğim ve herkese Müslüman olduğumu söyleyeceğim, onları da ve özellikle akrabalarımı İslam’a davet edeceğim. Şu an duygularımı ifade etmede zorlanıyorum, çok seviniyorum ve çok mutluyum." diye konuştu.

"Hidayet durumlarının artmasını ümit ediyoruz"

Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı ise şunları söyledi: "Belçika’dan buraya misafir olarak gelen ve orada Müslüman arkadaşları ile beraber uzun süre dostluğu olan misafirimiz, yaptığı araştırmalar sonucunda İslamiyet’i seçmeye karar verdiğini ifade ettiler. Müftülüğümüze müracaat etmesi üzerine İslamiyet hakkında gerekli bilgiyi kendilerine izah ettikten sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kendilerine ihtida belgesini verdik, ayrıca bir Kur’an-ı Kerim hediye ettik. Dileğimiz bu tür hidayet durumlarının artması, İslam’ı bilmeyenlerin İslam ile tanışması ve İslam ile müşerref olmasıdır." (Mehmet Aslan-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir