• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Esed`in Sözcüsü de Ülkeyi Terketti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, rejimle yollarını ayırarak ülkeden kaçtı. Makdisi`nin, Beyrut Havaalanı`ndan bugün Londra`ya gittiği bildirildi.

Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Muhammed Sermini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makdisi`nin iki gün önce ailesiyle Beyrut`a kaçtığını ve bilet temin edilene kadar bir arkadaşının evinde kaldığını söyledi. Sermini, Makdisi`nin bugün akşam saatlerinde Beyrut Havaalanı`ndan kalkan bir uçakla İngiltere`nin başkenti Londra`ya gittiğini belirtti.

Suriyeli muhalif liderlerden Hamza Yusuf da AA`ya yaptığı açıklamada, Makdisi`nin kısa süre içinde yapacağı açıklamayla, Esed rejiminden ayrıldığını uluslararası kamuoyuna ilan edeceğini bildirdi.

Makdisi`nin kaçışından Sözcü`nün Londra`ya hareketi sırasında haberdar olan Şam yönetimi ise bir açıklama yaparak, Makdisi`nin ``resmi söylemlerin dışına çıktığı`` gerekçesiyle görevden alındığını öne sürdü. İyi İngilizce bilen Makdisi, Esed rejiminin uluslararası kamuoyuna açılan yüzü olarak gösteriliyordu.

Şam`daki basın toplantılarında Suriye lideri Beşşar Esed yönetimine karşı başlatılan ayaklanmaya karşı Suriye`nin resmi yanıtını ileten isim olan Makdisi`nin, son haftalarda medyada yer almaması, Suriye`den kaçtığı spekülasyonlarına yol açmıştı.
Öte yandan Suriye`nin Mısır`daki Başkonsolosu Fida el-Amud`un da Suriye rejiminden ayrıldığı bildirildi.
 
AA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir