• DOLAR 32.492
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2483.618
  • ...
Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürlüğü, “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” kapsamında, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla il merkezi ile ilçelerde, şehrin işlek noktalarına afiş ve broşür astıklarını belirtti.

ÇATOM’da görev yapan 145 kadına uyuşturucu ile mücadele ve madde bağımlılığı konularında eğitim verildiği ifade edilen açıklamada, “İl Müftülüğünde görevli 12 vaize, vaaz ve hutbelerde anlatılmak üzere madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halk eğitim merkezinde görevli öğretmen ve kursiyerlere yönelik madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Psikologlar eşliğinde madde bağımlıları için 12 kişilik grup terapisi yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Grup terapisi ile, benzer durumda olan insanların olduğunu görmesini sağlayarak, maddeyi bırakma konusunda cesaretlenmesi amaçlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çok amaçlı spor salonunda çeşitli branşlarda spor yapan dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik spor müsabakaları gösterimi gerçekleştirildi.” denildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir