• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
"ABD Suriye'de Hurras ed Din grubunu vurdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de Hurras ed Din grubuna yönelik saldırı düzenlediği öne sürüldü.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 30 Haziran'da Suriye'nin Halep ili batısındaki Rif Muhendisin bölgesinde Hurras ed Din isimli muhalif grubun merkezine yönelik hava saldırısı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, hava saldırısının düzenlendiği evde bulunan 3 kişi öldü, aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 6 kişi ise yaralandı.

Saldırıda ölen kişiler arasında Hurras ed Din grubunun üst düzey isimlerinin olduğu belirtildi.

Bölgedeki kaynaklar saldırının ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenmiş olabileceği bilgisini aktarıyor.

"Suriye El Kaidesi"
Öte yandan ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD güçleri Suriye'nin Halep ili yakınındaki bir eğitim tesisinde 30 Haziran 2019 tarihinde Suriye El Kaidesi'nin (Al Qaeda in Syria) liderliğine saldırı düzenledi. Bu operasyon ABD vatandaşlarını, partnerlerimizi ve masum sivilleri hedef alacak dış saldırılar planlamaktan sorumlu Suriye El Kaidesi yetkililerini hedef aldı.

Kuzeybatı Suriye, Suriye El Kaide liderlerinin, bölge çapında ve Batı'da saldırılar planlamak da dahil olmak üzere aktif bir biçimde terörist faaliyetleri koordine ettiği bir güvenli liman olmayı sürdürüyor. Müttefiklerimiz ve partnerlerimizle beraber, her iki grubun da Suriye'yi güvenli bir liman olarak kullanmasını önlemek için DAİŞ ve El Kaide'yi hedef almaya devam edeceğiz."

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, saldırının ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarınca düzenlenmiş olabileceği belirtildi.

Esed rejimine yakın kaynaklar ise sadırının ABD tarafından seyir füzesiyle düzenlendiğini iddia etti.

Suriye'de faaliyet gösteren Hurras ed Din grubu, El Kaide'ye yakın bir yapılanma olarak biliniyor.

Suriye'de ayrıca Hurras ed Din grubunun başını çektiği "Ve Müminleri Teşvik Et" isimli bir operasyon odası da bulunuyor. Bu operasyon odası Halep, Lazkiye, İdlib ve Hama kırsalındaki bölgelerde rejim güçlerine yönelik düzenlediği saldırılarla biliniyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir