• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
İşgalci siyonistler Filistinlileri topluca cezalandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Parlamentosu üyesi Beytüllahim Milletvekili Halid Tafiş, işgalci siyonistlerin Kudüs halkını ve El-İseviyye beldesi sakinlerini hedef alan saldırılarının, işgal rejiminin kurulduğu günden bu yana işlediği cinayetlere eklendiğini söyledi.

El-İseviyye beldesinde yaşananların topluca cezalandırma olduğuna işaret eden Tafiş, işgal rejiminin kendi iradesini Filistinlilere ve özellikle de Kudüs halkına zorla dayatamayacağını belirtti.

Milletvekili Tafiş, "Kudüs halkı oldukça güçlü ve dayanıklıdır. İşgalcilerin Kudüslülerle ilgili acı tecrübeleri var. Zaten bu sebeple Kudüs'ün muhafızları olmayı hak ediyorlar" dedi.

Kudüslülere seslenen Tafiş, Kudüs halkının işgal rejiminin politikalarına karşı kenti koruyan sapasağlam bir kaya gibi olduğunu ve işgalcilerin Kudüslülere eziyetten başka bir şey yapamayacağını ifade etti.

Filistin Yönetimi'nin Kudüs'ü savunma konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmediğine dikkat çeken Tafiş, işgalcilerin, Kudüs İşleri Bakanı Fadi El-Hedmi'yi gözaltına aldığını hatırlattı.

Tafiş, Filistin Yönetimi'ni, halkını işgalcilere karşı her türlü yolla savunma ve koruma görevini yerine getirmeye davet etti.

İşgal rejiminin cinayetlerinde ve ihlallerinde artış görüldüğünü belirten Tafiş, Bahreyn Çalıştayı'nın ve Arap ülkelerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme çabası içine girmelerinin, siyonist çetelerin cinayetlerini sürdürmeye teşvik ettiğini söyledi.

İşgal güçlerinin Kudüs'e bağlı El-İseviyye beldesine düzenlediği baskın sırasında 20 yaşındaki Muhammed Semir Ubeyd isimli genci şehid etmesi üzerine perşembe gününden bu yana beldede işgalci çetelerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.

İşgalci rejim, 29 Haziran günü sabah erken saatlerde El-İseviyye beldesine baskın düzenleyerek 19 kişiyi gözaltına almıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir