• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
İstanbul`da Şiddetli Fırtına
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da yer yer şiddetini artıran yağmur ve rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken, bir hastane bahçesindeki ağaç devrildi.

İstanbul`da gece saatlerinde etkisini artıran ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar, bazı ilçelerde çatıları uçururdu. Rüzgar ağaçları yerinden söktü.

Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak`ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, şiddetli esen rüzgar etkisiyle yerinden sökülerek park halindeki otomobillerin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, binanın çatısı altında kalan araçları çıkarabilmek için yaklaşık bir saat uğraştı. Motorlu elektrikli testere ile kesilen çatı yol kenarına taşınırken, 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bir özel şirkete ait olan otomobilin şoförü Tufan Köse, ``Büyük gürültü ile yerimden fırladım. Camdan çatının aracımın üzerine düştüğünü gördüm. Hemen sokağa indim. Ölen ya da yaralananın olmaması bir mucize, Allah korudu`` dedi.

Bu arada, Fatih Samatya`daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin bahçesindeki bir çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle bahçeye devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kaldırma çalışmaları sırasında ağacın zarar göreceğini belirtmesi üzerine hastane yetkililerinin isteği üzerine devrilen ağaca müdahale edilmedi.

Yetkililer, belediye ekiplerine başvurarak devrilen ağacın başka bir yere dikileceğini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir