• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
İsrail`le Ticarette Rekor Kırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, İsrail`in en büyük üçüncü ihracat pazarı konumuna yükseldi.

İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü`nün bugün açıkladığı rapora göre, 2010 yılının birinci çeyreğinde, 9. sırada yer alan Türkiye, 2011 yılının aynı döneminde, 3. sıraya yükseldi.

Değerli taşlar hariç, Türkiye`ye toplam ihracat, yılın birinci çeyreğinde, geçen yıla oranla %73 artış göstererek, 500 Milyon Dolara çıktı.

ABD halen, 3 Milyar Dolar ihracat hacmi ile, İsrail`in en geniş ihracat pazarı.

Türkiye`ye ihracat, diğer ülkelere yapılan ihracattan daha fazla artış gösterdi. İsrail İhracat Enstitüsü`ne göre,Türkiye`ye ihracat artışının en büyük nedeni %57 artışla, 260 Milyon Dolar toplam tutar ile ilk sırayı alan kimyasal ürünler ve petrol ürünleri.

Çin, İsrail`in en geniş beşinci ihracat pazarı olma özelliğinin yanı sıra, Asya`daki en geniş ihracat pazarı olarak, sıralamada yer alıyor. Çin`e ihracat, geçen yıla oranla %12 artış göstererek, 443 Milyon Dolar`a ulaşırken, Hindistan`a ihracat, %6 düşüş göstererek, 336 Milyon Dolar`a indi.

İsrail`in başlıca en önemli 10 pazarı sırayla şöyle: ABD, Hollanda, Türkiye, Almanya, Çin, İtalya, İngiltere, Hindistan, Fransa, Kanada.

Bu haberler de ilginizi çekebilir