• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Doğa harikası Nemrut Krater Gölü’ne ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü, 2 bin 900 metre yüksekliği, sıcak ve soğuk gölleri, buhar bacaları, buz mağaraları ve seyrine doyumsuz manzarasıyla tam bir doğa harikası. Fotoğrafçıların da gözde mekânlarından biri haline gelen Nemrut Krater Gölü, her mevsim doyumsuz manzarasıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü’nü ziyarete gelen turistler, çevre düzenlemesi ve gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesislerin olmayışından yakınıyor.

“Nemrut Krater Gölü’ne gelen, doğasına hayran kalıyor”

Bölge toplantılarının ardından arkadaşlarını Nemrut Krater Gölü’ne gezmeye getirdiklerini belirten KOOP-İŞ Sendikası Bitlis Temsilcisi Mustafa Cengiz, dışardan gelen ziyaretçilerin krater gölüne hayran kaldıklarını, bundan sonra aileleriyle birlikte gelmeyi planladıklarını söyledi.

Doğa harikası olan krater gölüne yeterli önemin verilmediğine dikkat çeken Cengiz, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğa sit alanı ilan edildi. Buraya getirdiğimiz arkadaşlar, krater gölünün bu doğa güzelliğine hayran kaldılar. ‘Keşke daha önce görseydik.’ diye hayıflanıyorlar. Kısa sürede aileleriyle burayı tekrar ziyaret edeceklerini belirtiyorlar.” dedi.

“Çevre düzenlemesi ve sosyal tesislerin olmayışı bir eksiklik”

Şırnak ilinden gelen Yahya Ayar, daha önce Bitlis’e geldiğini fakat Nemrut Krater Gölü’nü ilk kez ziyaret ettiğini, bugüne kadar doğa harikası olan böyle bir yeri ziyaret etmemenin pişmanlığı içinde olduğunu belirterek, herkesin gelip burayı görmesi tavsiyesinde bulundu.

Siirt’ten gelen Abdülaziz Ensari ise hayatında ilk kez böylesi doğa güzelliğine sahip bir yeri gördüğünü dile getirerek, buraya tesis ve çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.

Batman’dan gelen M. Zeki Özkan, Nemrut Krater Gölü bir doğa harikası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Buranın harika bir doğası var. Allah’ın verdiği bir nimettir. Bitlislilerin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Sahip çıkılırsa, Bitlis ekonomisine büyük bir katkısı olacaktır. Burada hiç tesis yok. Baraka gibi bir yer kurulmuş, bu da yetersizdir. Çevre düzenlemesi hiç yok. Peyzaj yok. Bitlis’in bu doğaya sahip çıkması gerekiyor.”

Van’dan geldiğini ve Nemrut Krater Gölü’nü ilk kez gördüğünü dile getiren Mehmet Özlü, sosyal tesisler yapılarak, turizme kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, Bitlis’in daha çok sahip çıkması gerektiğini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir