• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Bitlis’te 26 branşta bin 500 öğrenci yaz spor okuluna başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl olduğu gibi bu yılda yaz spor okulları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle başlatılan yaz spor okullarına, Bitlis il genelinde, 26 branşta yaklaşık bin 500 öğrenci başvuru yaptı. 2 ay boyunca sürecek eğitimler bugün başladı.

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yaz spor okullarına başlayacak öğrenciler için program düzenlendi.  Gökmeydan’da bir araya gelen çocuklar, spor salonuna kadar yürüyüş yaptılar. Burada düzenlenen programda, daha önce kursa katılan öğrenciler tarafından gösteriler yapıldı. Yapılan gösteriler, yeni kayıt yapan öğrencilerden alkış aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, il genelinde 26 branşta, yaklaşık bin 500 genç çocuğun yaz spor kurslarında ücretsiz faydalanacağını söyledi.

Bulan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da il spor merkezi ve engeliler spor merkezleri olarak, yaz spor okullarının startını bugün itibariyle vermiş bulunmaktayız. İlimizde 26 branşta, yaklaşık bin 500 genç çocuğumuz, bu eğitimlerden faydalanmış olacak. Bunların içinde kayak, futbol, voleybol, tekvando, okçuluk var. Kardeşlerimiz bu eğitimlerin temel bilgilerini alacaklar.”  dedi.

Gençleri ve çocukları spora yönlendirerek, kötü alışkanlıklara bulaşmalarını önlemeyi hedeflediklerini belirten Bulan, şunları söyledi:

“Buradaki amacımız, spor kültürünü kazandırmak, iyi bir vatandaş olmalarını sağlayarak, kötü alışkanlıklardan alıkoymaktır. En önemlisi de bu eğitimlerimiz hepsi ücretsiz olacak. Çocuklarımızın spor malzeme ihtiyaçlarını bakanlığımızın desteğiyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler karşılayacağız. En büyük amacımız, alt yapı kültürünü oluşturmak. 2 aylık süreç belki çok yeterli olmayacak ama ondan sonraki süreçte devam edecektir. Bu 2 aylık süre içinde yetenekli kardeşlerimizi tespit edip, onları profesyonel anlamda daha ileri aşamada mesafe almalarına yardımcı olmaktır.”

Son olarak Bulan, 29’u dışardan olmak üzere 59 antrenör ile gençlere, eğitimlerini vermeye çalışacaklarını ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir