• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Tüm Türkiye'de uygulanacak! Ve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca hazırlanan Eczacılar ve  Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi  Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Buna göre, "kritik durumlarda uyarı verecek erken uyarı sisteminin ve  geriye dönük hafıza kaydı bulunan termometrenin bulunması" ile "özellikleri Türk  Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha  konulur" yükümlülükleri yeni açılan ve nakil olan eczaneler tarafından bu hükmün  yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, faaliyette bulunan eczaneler tarafından da  en geç 31 Aralık 2020'ye kadar uygulanacak.
 
Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle eczanelerin görülebilir  cephelerinden en az birine ve eczane olarak kullanılacak yerin sınırları  içerisinde kalmak kaydıyla, eczanenin adını gösterir, özellikleri Türk Eczacıları  Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulması  zorunluluğu, kültür ve tabiat varlığı niteliğindeki yerlerde faaliyet gösteren  eczaneler ile uluslararası havalimanlarında bulunan eczaneler de aranmayacak.
 
Bebek ve çocuk ek gıdaları satılabilecek
 
Yönetmelikle "Eczaneden satışı yapılacak ürünler"e, anne sütü ve  beslenme yetersizliğinde kullanılan çocuk mamaları ile erişkinlerin metabolizma  bozukluklarında kullanılan tüm destekleyici ürünlerin yanında, "Türk Gıda Kodeksi  Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği’ne uygun ürünler"in de satışı eklendi.
 
Öte yandan yapılan düzenlemeyle eczanesini kapalı tutan eczacılara  kamuda veya özel sektörde eczacılık hizmeti yapabilme hakkı da getirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir