• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
6 Yıldır Yürüyemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kardeşi Şefik Kayata`nın kaza geçirdiği günü anlatan Songül Kayata, 6 yıl önce evlerinin önünde bir aracın kardeşine çarpıp olay yerinden kaçtığını ve o günden beri kardeşinin yürüyemediğini söyledi.

 

Kayata, \"Kardeşim daha 2 yaşındaydı. Evin önünde oynadığı sırada kötü niyetli birinin aracıyla çarpması sonucu sakat kaldı. Sözlerimin başında kötü niyetli dedim. Çünkü eğer öyle olmasaydı. Kardeşimi o şekilde bırakıp kaçmazdı. Kardeşim de belki sakat kalmazdı\" dedi.

 

2 yıldır kardeşini sırtında okula götürüp getirdiğini ifade eden fedakâr abla, \"Kardeşim okula gitmeyi çok seviyordu. Ancak yürüyemediği için bu imkânsızdı. Ben de bu nedenle kardeşimin bu isteğini yerine getirmek için onu sabah okuluna bırakıp tekrar çıkışta alıyorum. Teneffüslerde ise aynı okulda okuyan diğer kardeşim ona yardımcı oluyor\" ifadelerini kullandı.

 

İlik Nakli Bekliyor
Kardeşinin ilik ameliyatı olması gerektiğini, ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini vurgulayan Kayata, \"Kardeşimin diğer çocuklar gibi yürümesi ve oynayabilmesi için ilik ameliyatı olması gerekiyor. İlik ameliyatı da bildiğimiz kadarıyla yurt dışında yapılıyor. Ancak bizim maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu ameliyatı yaptırmamız imkânsız. Ben yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. İnşallah onların yapacağı yardımlarla kardeşim ameliyat olacak ve kim bilir bekli de yürüyecektir. Ben şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun\" şeklinde konuştu.

 

Anne Kıymet Kayata ise, tek isteğinin oğlunun tekrar yürümesi olduğunu söyledi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir