• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
"Aileyi güçlü tutarsak toplumu da güçlü tutmuş olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, nikâh kıymak için Şahinbey Nikah Dairesi'ne gelen çiftlere sürpriz yaparak nikahlarını kıydı. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğunda nikah kıymak için gelen çiftleri ziyaret edip, hayırlı olsun temennisinde bulunarak çiftlerin nikahını kıydı.

Nikah törenlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, Türkiye’de en çok nikâh kıyan belediye unvanına sahip olduklarını söyledi.

“Rekorumuzu kırmak istiyoruz”

Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak her yıl en fazla nikah kıyan belediye ve en fazla çocuğun dünyaya geldiği ilçe durumundayız. En fazla nikah kıyan belediye ünvanımızı bu yılda devam ettirmek istiyoruz. Şu ana kadar 3 bin 135 nikah akdini gerçekleştirdik. Ancak yaz sezonunun henüz başındayız. İnşallah geçen yılki rekorumuz olan 7 bin 267 rakamını geçerek daha fazla nikah kıymak istiyoruz. Evlenen tüm çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum.” dedi.

Patenti Şahinbey Belediyesine ait olan “Evlilik Okulu”na olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Tahmazoğlu, “Aynı zamanda ‘Evlilik Okulu’ projemiz de devam ediyor. ‘Evlilik Okulu’muza her geçen gün ilgi ve alaka daha da artıyor. Şu ana kadar 30 bine yakın çiftimize de bu alanda eğitim verdik. Bu eğitimlerin katılımcı sayılarını artırarak devam ettiriyoruz. Düğün hediyesi olarak da yeni evlenecek olan çiftlerimize otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Aileyi güçlü tutarsak toplumu da güçlü tutmuş olacağız”

Toplumun çekirdek yapısının aile olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Ayrıca ‘Evlilik Okulu’na katılan her ay bir çiftimizi kurayla umreye gönderiyoruz. Amacımız; eşler arasındaki diyaloğu saygıyı muhabbeti arttırarak Mutlu Aile Huzurlu Toplum projesiyle huzurlu bir toplum oluşturmak istiyoruz. Çünkü bizim toplumumuzun çekirdek yapısı ailedir. Aileyi güçlü tutarsak toplumu da güçlü tutmuş olacağız.” diye konuştu.

İşitme engelli çiftin nikâhını Tahmazoğlu kıydı

Tahmazoğlu, hayatlarını birleştirmek için bekleyen işitme engelli Aynur Göçer ile Hüseyin Denizhan çiftinin nikâhını işaret diliyle kıydı.

Tahmazoğlu’nun çiftlere "Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusuna çiftler "Evet" yazılı kartlarla cevap verdi.

Genç çifte ömür boyu mutluluk dileyerek fincan hediye eden Tahmazoğlu,  “Evlilik zamanla güçlenen tek bağdır. Evlenmek için belediyemize başvuran işitme engelli genç çiftimiz Aynur Göçer ve Hüseyin Denizhan'ın nikah akdini işaret dili desteği ile gerçekleştirdik. Mutluluklarına ortak olduk. Çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir