• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Bu Yönetmelik Yeni Mağduriyetler Ortaya Çıkaracaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı yönetmelikle okullarda başörtüsünün yasaklanmasına tepkiler dinmiyor. TESSEP Gaziantep Temsilciliği tarafından Balıklı Göl Parkında düzenlenen kitlesel basın açıklamasında hükümete sert tepki gösterildi.
 
Saat 12.30 başlayan basın açıklamasından önce Kur`anı Kerim okundu. Basın açıklamasını TESSEP Sözcüsü Faik Doğan okudu.
 
Doğan yaptığı açıklamada, "Yayınlanan bu yeni kılık kıyafet yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı, zahiren özgürlük alanını genişletmiş gibi gözükse de, aslında Müslüman halkımız için en büyük sorun olan başörtüsü yasağı ve bundan dolayı yaşanan mağduriyetlerin devam etmesine AKP hükümeti olarak onay vermiştir."dedi.
 
"Bu Büyük Bir Toplumsal Cinayettir"

Kıyafet yönetmeliğinde bazı değişikliklerin yapılması, tek tip elbise ve forma zorunluluğunun kaldırılması ve bununla birlikte başörtüsü yasağının devam etmesinin üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu ifade eden Doğan, "Aslında bu büyük bir toplumsal cinayettir, bir fecaattir. Hem de şimdiye kadar sürdürülenlerden çok daha büyük bir cinayet ve fecaattir. Bu çok korkunç bir baskıdır, bu bir zulümdür, milyonlarca genç kızın ruhunu bir cendere içinde hapsetmektir. Unutulmamalıdır ki bunun sonu çok ciddi toplumsal patlamalardır. Hangi siyasi parti olursa olsun onu toplumun gözünde sıfırlayacak bir patlamadır"dedi.
 
"Mümin hanımların ve kızların, Rablerinin emrine icabet niyetiyle başlarını örtmelerinin şu veya bu mekânda, şu veya bu mesleği icra ederken yasaklanabileceğine, sınırlanabileceğine dair bir yaklaşım tümüyle Gayr-ı İslami ve gayr-ı meşru bir yaklaşım olup insanlar üzerinde ilahlık iddiasının bir yansıması ve açık bir tuğyan eylemidir" diyen Doğan, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik içinde yer alan `okul içinde baş açık` ifadesi bu ülkede Cumhuriyet döneminden beri İslami kimliğimize yönelik devam eden baskıcı mantık açısından AKP hükümetinin de diğerlerinden hiçbir farkının olmadığını herkese açıkça göstermiştir." İfadelerini kullandı.
 
"Devlet Çocuklara Kimlik Dayatamaz"

İnanç özgürlüğünün açıkça ihlalini içeren ve insanların serbest iradesine ipotek koyma anlamına gelen bu yasak ve sınırlamanın insan hakları ilkelerine de, hukuk devleti mantığına da aykırı olduğunu belirten Doğan, "Şu bilinmelidir ki Müslüman bir ana-baba çocuğunu istediği yaşta, istediği şekilde giydirme hakkına sahiptir, buna kimse karışamaz? Çocuklar asla ve asla devletin değildir, babalarının annelerinindir. Devlet çocuklara asla kimlik dayatamaz, çocukların kimi seveceğini, kimi örnek alacağını asla belirleyemez. Bir kız çocuğunun hangi yaşta ve nerelerde başını örteceğine annesi ve babası karar verebilir" şeklinde konuştu.
 
Bu Yönetmelik Yeni Mağduriyetler Ortaya Çıkaracaktır

Bu yönetmeliğin halen pek çok okulda başörtülü eğitim görmek talebinde bulunan pek çok kız ve başörtülü öğretmenin üzerindeki baskı ve zorbalıkları artıracağını ve birçok yeni mağduriyetleri ortaya çıkaracağını vurgulayan Doğan, "Yine bu yönetmelik kimi okullarda olan başörtüsü düşmanı bazı yöneticilerin elini güçlendirecek ve kişiliksiz, korkak bazı yöneticiler tarafından masum kızlarımızın ve ailelerinin mağduriyetlerine yeni mağduriyetler ekleyecektir." sözleriyle basın açıklamasına son verdi.
 
Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.
(Bekir Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir