• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Bingöl'e 17 doktor, 11 sağlık personeli atanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2019 yılı haziran dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme, atanma kuraları kapsamında Bingöl'e 28 kadro açıldığı bildirildi.

Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi üzerine, 87. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurası kapsamında 12 uzman tabip, 5 pratisyen tabip, 11 de sağlık personeli kadrosu açıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl'e atanacak doktorlardan beyin ve sinir cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, kardiyoloji, kulak, burun boğaz hastalıkları, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları ile pratisyen tabip Bingöl Devlet Hastanesinde görev yapacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine de bir radyoloji ataması gerçekleşecek. Solhan ilçesine 2 pratisyen tabip, Karlıova ilçesine aile hekimi ile 2 pratisyen tabip atanacak. Münhal kadrosu açılmış olup, yerleştirme kurası 05 Temmuz 2019 tarihinde çekilecektir. Ataması yapılan personelin güvenlik soruşturmalarının ardından bir ay içerisinde gelip görevlerine başlaması beklenmektedir. 2019 yılı Haziran dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası kapsamında ise ilimiz geneline, diş tabibi, 2 eczacı, ebe, 4 hemşire, sağlık memuru, 2 sağlık teknikeri olmak üzere toplam da 11 atama yapılmış olup, kısa süre içerisinde görevlerine başlamaları beklenmektedir.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir