• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
İş adamı cenazesinde işçilerden hakkımızı helal etmiyoruz tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli'nin en ünlü iş adamlarından Esat Silivri geçtiğimiz günlerde 86 yaşında  Aydın'ın Didim ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Cenaze töreni sırasında bir grup Silivri'ye hakkını helal etmediğini belirtti.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"
Denizli ve Türkiye'nin önde gelen tekstil sanayicileri arasında yer alan Sivri'nin cenazesi, Laodikya Antik Kenti'ndeki törenin ardından cenaze namazı için Pamukkale Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'ne götürüldü.

 

İmamın cenazede helallik istediği sırada cemaat helal olsun derken bir grup da "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağırarak "Hakkımızı istiyoruz" dedi.

"HELALLEŞMEK İÇİN BURADAYIZ"
Sivri’nin 2009 yılında iflas eden fabrikasında işçi olarak çalışıp sorasında haklarını alamadıklarını iddia eden bir grup, imamın ‘Haklarınızı helal ediyor musunuz’ sorusuna, ‘Hayır’ cevabını verirken haklarını istediklerini söyledi.

Sivri ve yakınlarına tepki göstererek, iflas eden şirkete senelerini verdiklerini ve 100 bin TL’nin üzerinde alacaklarının kaldığını iddia ettiler. Doğruyu söylediklerini ifade eden işçiler, aile üyelerinin gelip kendilerinden helallik istemesini istediler. Sivri’nin Didim’deki yazlığında öldüğünü belirten işçiler, kendilerinin ise sefalet içinde yaşadıklarını öne sürdüler.

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir