• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Öğretmenlerden müzeye yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Müzesi ve ören yerlerine yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiren eğitimciler, yaz döneminde tarihi doku yönüyle oldukça zengin olan ve adeta 'Açık Hava Müzesi' niteliğinde olan Adıyaman’ın tarihi değerlerini tanımaya çalışacaklar.

On gün sürecek ziyaretler neticesinde tarihi değerlerin daha iyi anlaşılarak gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu belirten Müze Müdürü Mehmet Alkan "Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılmış olan protokol gereği seminer döneminde öğretmenlerin müze ve ören yerlerini gezmesi planlandı. Bu kapsamda müze ve ören yerlerini 10 gün içerisinde yaklaşık 4 bin öğretmen ziyaret etti. Öğretmenler, çocukları ve aileleriyle bu ziyaretleri gerçekleştirdi. Ailece yapılana ziyaretlerle birlikte toplamda şuana kadar 6 bin kişi müze ve ören yerlerini ziyaret emiş oldu." dedi.

"Bu şekilde yapılan ziyaretler eğitimin bir parçası olarak değerlendirildi." ifadelerini kullanan Alkan "Gelen öğretmenler müzedeki eserleri canlı olarak gördü ve bunlar hakkında çeşitli bilgiler edindiler. Daha sonra bunları İnşallah öğrencilerine aktaracaklardır." ifadelerini kullandı.

 Müzeyi ziyaret eden öğretmenlerden Nihat Ağar bu tür ziyaretlerle tarihi eserleri yakından tanıma imkânı bulduklarını dile getirerek "Milli Eğitim müdürlüğümüzün bugün düzenlemiş olduğu ve tüm öğretmenlerimizin, eğitim camiamızın, Adıyaman’ımızın kültürünü, yerel değerlerini yansıtan gerek etnografik eserler, gerek klasik arkeolojiden kalmış eserleri incelemek, yerinde görmek, tanımak adına burada gelmiş bulunuyoruz. Amacımız; burada tarihimizle yüzleşmek, geçmişten bugüne kalan eserleri yerinde görmektir." şeklinde konuştu.

Tarihi dokunun geçmiş ve gelecek arasında önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Ağar "Tarihi eserle bakarak ileriye dönük nasıl bir eser ortaya çıkarabiliriz bunları görüyoruz. Tabii ki bizleri geçmişe sürükleyici bir atmosfer var burada. Bu atmosfer eserlerimizle yüzleşmek adına ayrı bir duygu veriyor. Hem etnografik eserler, hem arkeolojik eserler ve özellikle de inanç kültünü ifade eden bulgular bizleri son derece etkiliyor." ifadelerini kulandı. (Cemil Özdaş – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir