• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
"Çalıştayın amacı Filistin halkını yok saymaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, işgal rejiminin tanınması için çağrıda bulunan Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Âl Halife'nin açıklamalarını kınayarak reddetti.

Ebu Merzuk, yaptığı açıklamada, "Bahreyn Dışişleri Bakanı'nın, Arap ülkelerinden israili kalıcı bir devlet olarak tanımalarını istemesi, çalıştayın amacının; Filistin halkını yok saymak ve bölgenin bir parçası olarak işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmek olduğunu gösteriyor." dedi.

Manama'da düzenlenen çalıştayı ve Bahreyn Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını reddettiklerini ifade eden Ebu Merzuk, işgalcileri kastederek, "Onlar bizi öldüren, kanımızı döken ve bizi topraklarımızdan çıkaran kişiler." ifadesini kullandı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Âl Halife, verdiği röportajda, "Burada bir devlet var ve o devlet kalıcı. Biz onunla barış istiyoruz." demişti.

Âl Halife, siyonist işgal rejimi ve Mısır arasında imzalanan "Camp David Anlaşması" gibi Bahreyn Çalıştayı'nın da oyunun kurallarını değiştirebileceğini öne sürdü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir