• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
`Engelsiz Cami Engelsiz İbadet`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Müftüsü Hasan Çağlar, "3 Aralık Engelliler" Günü münasebetiyle Ortopedik Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Batman Müftüsü Hasan Çağlar, "Öncelikle insanın vücudunda ki tüm eksikliklerin birer imtihan olduğunu ve bizim de bu eksikliklere isyan yerine şükür edip sabretmeliyiz. Diyanet İşleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan biri de `Engelsiz Cami Engelsiz İbadet` sloganıyla tüm camilerimizde engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde camiye gidip gelmesini sağlamaktır. Bir engelli eğer camiye gelemiyorsa bu bizim bir ayıbımızdır" şeklinde konuştu.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, "Batman Müftüsü Hasan Çağlar`ın böylesi anlamlı bir günde bizi unutmadıkları için teşekkür ediyorum. Bizler Diyanetin engelliler konusunda duyarlı olduğunu biliyoruz. Bu hizmetlerinden dolayı Diyanet İşlerine çok teşekkür ediyorum. Fakat diğer resmi kurumlar için aynı şeyi söyleyemem. Bazı resmi kurumlardan kurumlarına asansör takmalarını istedik ama pahalı olduğunu bahane ederek talebimizi kabul etmediler. Bizler engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını azaltmak istiyoruz. Aynı duyarlılığı tüm iş adamı ve resmi kurumlardan da bekliyoruz" şeklinde konuştu. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir