• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
`Yasakçı Uygulamaya Halk Mutlaka Cevap Verecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA - 8 yıldır eylemlerine devam eden Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 378. hafta basın açıklamasında okullarda kılık-kıyafet serbestliği getiren yönetmelikte başörtüsünün yasaklanmasını kınadı.

"Başörtüsü Tüm Alanlarda Serbest Olmalı"
SAGİR adına Diriliş Saati Dergisinden Muhammed Emin Duman`ın okuduğu açıklamada, "İlkokuldan üniversiteye kadar her yaştaki kızlarımızın ve kamusal alanda görev yapan bayanların başörtü takmaları sadece ve sadece Allah`ın emri olduğu içindir. Hiç kimsenin başörtüsü ile ilgili sınırlama veya yasak getirme hakkı yoktur. Bu yönetmelik ile 12 Eylül darbe ürünü yönetmelik ortadan kaldırılmış gibi gösterilse de özde yasakçılık aynen devam etmektedir. Hatta daha da geriye gidilmiştir. İlkokuldan üniversiteye kadar tüm okullarda okuyan kızlarımızı ve kamu çalışanı bayanlar başörtüsü haklarını alana kadar bu meydanları terk etmeyeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz" denildi.

"İslam`dan Nasibini Almamış Zihniyetin Müslüman Halkı Dinleme Gibi Bir Dertleri Yoktur"
Basın açıklamasını okuyan Emin Duman, "Bazı yazar-çizer entellerin veya kendini eğitimci zanneden cahillerin şöyle bir savı var; `Çocuk 14-15 yaşına kadar reşit olamaz. Dolayısıyla bu yaşa kadar tercihini kendisi değil ailesi belirler. 14-15 yaşından küçükler için başörtüsü baskı ile taktırılmıştır. O halde 14-15 yaşından küçükler için başörtüsü yasağı doğaldır.` Bu tek taraflı, bağnaz bakış açısının ne kadar yanlış ve sapkın olduğu ortadadır. Sadece batılı değerlerle yıkanmış, İslam`dan nasibini almamış bu zihniyetin Müslüman halkımızı dinlemek ve anlamak gibi bir derdinin olmadığı net bir şekilde görülüyor. Kızımıza batılı değerleri öğreterek bu değerler çerçevesinde bir yaşamı öngörürsek bunun adı baskı olmuyor ve bu duruş çağdaşlık olarak taltif ediliyor. Ama kızımıza İslami değerleri öğreterek bu değerler çerçevesinde bir yaşam öngörürsek bunun adı baskı oluyor ve bu duruş gericilik olarak mahkum ediliyor" diye konuştu.
 (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir