• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...

Bingöl’de 4-6 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan “Şehr-i Bal Bingöl Festivali” değerlendirme ve hazırlık toplantısı Vali Kadir Ekinci başkanlığında yapıldı.

Toplantı İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman tarafından “Şehr-i Bal Bingöl Festivali” ile ilgili taslak bilgilerini içeren sunum ile başladı. Barman, 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde yapılması planlanan Bal Festivali ile ilgili olarak yapılması planlanan etkinlik bilgilerini komisyon üyeleri ile paylaştı.

Şehr-i Bal Bingöl Festivali ile ilgili olarak komisyon üyelerinin değerlendirmelerinin akabinde konuşan Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:

“Şehr-i Bal Bingöl Festivali ile Bingöl balını daha geniş bir yelpazede, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak istiyoruz. Bunun için farklı kurumlarla el birliği ve hedef birliği içinde ilimize yakışır bir etkinlik için hazırlık ve değerlendirme süreci yaşıyoruz. Hazırlanan taslak ile ilgili olarak çalışmalarımız devam edecektir ve süreç olgunlaştığında bunu kamuoyu ile yeniden paylaşacağız inşallah. Bingöl balının üretimi, tanıtımı, pazarlanması ve sürdürülebilirliği ile bunun yaratacağı artı dışsallık gibi konular açısından şimdiden festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, FKA İl Koordinatörü İsa Telimen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman ve Arıcılar Birliği Başkanı M. Can Üzer katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)