• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...
Libya'da General  Hafter'e büyük darbe!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya'da Halife Hafter'in başkent Trablus'a yönelik saldırı noktası olarak kullandığı Giryan şehri Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) geçti.

TIMETURK'un sahadan edindiği bilgilere göre çatışmalarda Halife Hafter güçlerinden 58 kişi hayatını kaybederken 78 kişi yaralandı. Ayrıca Hafter güçlerinden 75 kişi hükümet güçleri tarafından esir alındı. 40 askeri araç ve çeşitli mühimmat da UMH'nin eline geçti.

Hükümet güçlerinden 8 askerin hayatını kaybettiği aktarıldı

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olay sonrası Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"26.06.2019 tarihinde Allahin izniyle Trablus Ulusal Mutabakat Hükümeti, Giryan şehrini silahlı unsurlardan (savaş çıkarıp sürdüren unsurlar) şehri aldı. Ayrıca bir çoğu öldürüldü, yakalandı ve çok miktarda askeri malzeme ele geçirildi. Şu bilinmelidir ki meşru yönetime destekkapısı açıktır. Bizler mücrimleri yakalamak için daha fazla güç kullanmaktan çekinmeyiz. Şunu da ifade ediyoruz ki bütün kabilelerin ve Libya Ulusal Ordusunu destekleyeceklerini biliyoruz. Bu konuda kendi bölgelerinde bulunan Hafter'in silahlı güçlerine destek vermeyeceklerine inanıyoruz."

HAFTER'İN TRABLUS SALDIRISI

Halife Hafter, Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentte konuşlu bulunan uluslararası tanınırlığa sahip UMH'ye bağlı birlikler de "Burkan el-Gadab" adı altında karşı operasyona geçmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir